Bobtail (Óangol juhászkutya) vélemények róla? (többi lent)
Nekem nagyon tetszik ez a fajta és jobban megszeretném ismerni...Már olvasgattam Róla az interneten és könyvekben is, de az más mintha 'első kézből' hallanám egy gazditól :)
Arra lennék kíváncsi, hogy milyen betegségekre hajlamos, milyen 'személyiségű'...Amit egy kutyusról érdemes tudni.:))
A válaszokat előre is köszönöm.
Személyes tapasztalat, élmény is nagyon érdekelne :)
A miénk most 9 hónapos. Borzasztóan ugrálós, egy kis energiabomba, egy valódi imádnivaló és eleven szőrcsomó. Mikor hazajövünk (én vagy anya) mindig "megfogja" a kezünket, és a kaputól az ajtóig vezet. (inkább vonszol, de azért aranyos)
A füle hajlamos begyulladni, hetente 2-3 alkalommal tisztítjuk parafinnal, vagy valami Fressnapf-ból beszerzett fültisztító folyadékkal, állatorvossal fülszőrt 2 havonta tépetünk.
A szőre alapos, rétegenkénti fésülést igényel, naponta minimum fél óra. Nagyon hosszú a körme, és mivel heves szeretet-megnyilvánulásai vannak, ez okoz néminemű kellemetlenséget.
A szeme közepesen tiszta, azért fésüléskor mindig van mit letakarítani a szemzugból.
Rengeteget eszik, és rág, az udvaron is képes szétpakolni.
Nagyon okos fajta, bár inkább a játékos tanulás volt célravezető a miénknél, lehet, hogy ez egyedfüggő.
Érdemes őt választani, nagyon családcentrikus kutya, játékos, imádnivaló, és puha. :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!