Biztonságos a kutyát a kertben tartani?
Soakak szerint nem ajánlott pl,. éjszaka kint tartani. Inkább bent a garázsban, ott is ugat, ha betörnének. Mások szerint, meg akkor egész nap legyen benn a házban, amíg dolgozik az ember, ha ennyire féltik... És tegyék a kutyát széfbe.
Most mi javasolt?
Nálunk mindig kint vannak, éjjel-nappal.
Olyan fél éves korukig volt, hogy éjszakára meg ha nem voltunk otthon, akkor bezártuk őket, mert egy olyan kicsi kölyök kutyát még ellophatnak, mer amíg nagyon kicsi volt, a kerítésen is átbújhatott.
Ilyenekre figyeltünk eleinte, de aztán ez már nem jelent gondot.
Télen ha nagyon fáznak, bemehetnek egy kis mellék épületbe, de ezt opcionálisan választhatják. :)
Ha nekem egyszer családi házam lesz, kutyaajtóval lesz megoldva, és csak akkor lesz kijárása, ha valaki otthon van.
Ha valaki be akar törni, és a kutya már a kertben megugatja, akkor meg fogja találni a módját, hogy eltegye láb alól.
De ha a betörő be akar jönni a lakásba, és a kutya a lakásban ugatja meg, akkor sokkal kisebb az esélye, hogy bejusson.
Egy kerti kutyához nem rohangál ki az ember minden vakkantásra, de ha a lakásban ugat, akkor arra odafigyel.
Én soha nem tartanék kutyát csak kertben, annak semmi értelme. A kutyának sem jó, és nem vagyok olyan olcsójánnos, hogy riasztó helyett kutyát használjak.
1. mi is egyből felébredünk, ha valami van
2. ha esetleg nem vagyunk otthon, de a kutya benti hangjára a betörő nagy valószínűséggel nem fog merni bejönni, mert nem tudja a kutyát hatástalanítani, mint ha kertben lenne
//utolsó voltam//
Amíg kertes házban éltünk tacsink volt. Az elszökik vagy nem az nem nevelés kérdése. A kutyák gazdihoz kötődnek, ha ez megvan, a kutya nem fog elszökni.
Számtalanszor volt, hogy vendégeket kikísértünk a kapun, amíg beszélgettünk, a kutya is kiment az utcára bóklászolni (csendes utca járműforgalom szinte semmi), és ha szólítottuk, mindig jött vissza az első szóra.
Amúgy nyáron eszébe sem jutott volna hogy bent aludjon a lakásban, csak a saját házában maradt az udvaron. Amikor pedig jött a hideg, saját maga választotta meg, hogy kint marad-e éjszakára, vagy már igényelte, hogy a lakásban levő kuckójában aludjon.
És nyugodtan bent hagyhattuk és elmentünk dolgozni, semmi rosszat nem tett, tudta, hol az alom, oda pisilt. Reggel persze odakint elvégezte a nagyját.:))
3. vagyok.
Nekem most yorkshire terrierem van, és volt már olyan, hogy részeg fiatalok megálltak az ajtónk előtt, és ott ordibáltak. A kutyám erre elkezdett ugatni a lakásban, apám odament, és jó hangosan, mély hangon megszólalt, hogy "mi a franc folyik itt, na most kimegyek, és rendet teszek"
Gondolhatjátok :D
Ha egy kertben tartott kutya ugatja meg őket, akkor még el is kezdik cukkolni, még akkor is, ha az egy moszkvai őrkutya, káj, komondor, vagy akármi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!