Basset hound gazdik, vagy akik jobban ismerik a fajtát?
A miénk is imád sétálni, túrázni. Nagy udvarban tartjuk, sokat fut, minden neszre ugrik (persze ha van kedve! :P), minden érdekli ami mozog, imád játszani a macskákkal, más kutyákkal, jah és persze ugat ha kell ha nem.
9 hetes kora óta van velünk, fokozatosan növeltük a távokat a séták folyamán. Kezdetben póráz se kellett, mert le se tudtam vakarni magamról, ha 4 lépéssel előrébb voltam már nyafogott. :) Aztán erősebb volt a kíváncsiság, így jött a póráz, mert elcsalni egy jó szagú bokortól nehezen lehetett... Emlékszem, az első sétá kb 2 rövidebb utcányi tömb volt, kb a felénél feladta (kb 400 m, 10 perc) és kézben cipelhettem haza, aztán alkalmanként 2-3 lépésel tovább jutottunk, nagyon muris volt. Azóta elmúlt 3 éves, ha kivisszük az erdőbe elbóklászik egyedül, néha megkerget valamit, folyton szimatol, égnek áll a farkincája, hegyezi a füleit, egyszerűen imádja a szabad teret. Persze még mindig figyel, hogy ne vesszen el, túl messzire nem mer menni, ha percekig nem hallatunk magunkról visszajön és lecsekkolja ott vagyunk-e még. Inni imád bármilyen tóból, folyóból (fürdeni nem), enni nem eszik kétes eredetű dolgokat, szóval nem félek, hogy bármi baja lenne egy erdei séta után. Persze otthon a kapun úgy kell betuszkolni, ahogy beér az udvarba, már fekszik is a kisfája alá és még jutifalival se lehet mozgásra bírni. ...de a pihi után megint le se lehet lőni :D Mi is imádjuk a mi Bassetünket :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!