Kutyám nyirokcsomója be van duzzadva? Többi lent!
Melyik a két nyirokcsomó ami rendszeresen bedurran? Na nem mintha könnyebb lenne válaszolni ha tudnám, csak kíváncsiságból kérdezem.
A nyirokcsomó duzzanat általában valamilyen gyulladásos betegséget jelez, és általában a fertőzéshez legközelebb álló nyirokcsomók nagyobbodnak meg.
Nem tudom, hogy mi lehet ez, de valamit biztos jelent, engem biztos nem hagyna nyugodni amíg a végére nem járnánk.
Talán másik állatorvosnak meg kellene mutatni aki kicsit komolyabban veszi. Láz esetleg? Vagy volt benne a közelmúltban kullancs? A megnagyobbodás okát kéne valahogy kideríteni, és szükség esetén antibiotikumot adni neki.
Szerintem egy vérvétel laborvizsgálat hasznos lehetne, de persze nem vagyok orvos, az a biztos amit ő mond.
Még mindig én vagyok. :)
Milyen fajta amúgy a kutyus. Ugye nem egy boxerről beszélünk?
Szóval én elvinném állatorvoshoz és ragaszkodnék egy vérvételhez (vérkép mindenképp, de egy vérvételből csomó mindent meg lehetne nézni). Mondjuk pénz legyen nálad, mert általában nem olcsó, a mi állatorvosunknál egy laborvizsgálat 15ezer Ft, és másnapra megvan a lelet.
Úgy tudom gombás fertőzés is okozhat nyirokcsomó megnagyobbodást, viszont arra aztán hiába az antibiotikum, csak gomba ellenes gyógyszer segít hosszú távon.
Eszembe jutott még egy ultrahang, hogy hátha az is kiderítene valamit, vagy esetleg biopszia, de ez lehet, hogy hülyeség... első körben én még mindig a vérvételt javasolnám.
A chiphez biztos, hogy nincs köze, a légcsőszűkület azért egy bizonyos fok után sem elhanyagolható.
Igazából nem tudom biztosra, csak "hangosan" gondolkodom..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!