Ki nyerne egy vérre menő harcban? Rottweiler vagy KÁJ?
Nem érted.na figyelj. Utcán mész nekedtámad egy ember simán megver téged mert 30 kiloval nehezebb.
De viszont mész az utcán látod hogy vernek valakit a családodból sokkal nagyobb erőt tudsz kifejteni hogy segíts neki.
Evvel én arra célzok hogy a Rottik általában sokkal jobban szeretik a gazdájukat mint az életüket,és hogy megvédje a másik kutyától bármire képes ellentétbe a kauk nem annyira 1 gazdáért mindent tipúsúak, de viszont ha a gazda nincs ott összeengedés közben tényleg a kau az esélyesebb vagy a káj
Ez nagyon ostoba okfejtés. :-) Tehát egy kóbor bernáthegyit a gazdájával ott lévő golden retriever simán elver. :-D
Továbbra is azt mondom, nézd meg a videókat. A rotik borulnak mint a krumpliszsák, folyton a hátukon fekszenek, rongybabaként rángatja őket a kau, a kangal és a káj. Mindegyiknek ott van a gazdája. Ez nem gazdafüggő. :-)
Na látod? Itt jön be, hogy nem ismered a pásztorkutyát. Ezek az ebek egyáltalán nem lomhák, ne masztiffoknak képzeld őket. Napi 30-40km-ert is kell tudni menniük a nyájak mellett, hiszen nomád, pásztorkodó életmódot folytató népek kutyái. A lovak körül is ilyen kutyák voltak, a magyaroknál általában a kuvaszok, a komondorok inkább a szürkemarha és a rackák mellett. Mindezt olyan táplálékmennyiség mellett, amitől a roti 3 hét alatt csontsovánnyá fogyna.
A sebességük és a lomhaságuk? Mint mondtam, az én kutyám lefutotta a németjuhászt, a vizslát pedig úgy kapta el, hogy ő fekvő helyzetből indult. Utolérte és felborította. A vizslás gazdi pedig megrökönyödve figyelt és csodálkozott, hogy egy ekkora kutya ilyen gyors tud lenni? A 2 méteres keritést ha akarják átviszik. Helyből átugornak 120-140centis kerítéseket. Szóval ne beszéljünk lomhaságról. A roti és minden molosszer származék sokkal, de sokkal lomhább, mint amilyenek a pásztorkutyák valaha is lesznek.
én nem azt mondtam hogy szétszedte a staffot csak a hasából kitépet egy kisebb darabot ne úgy képzeld el hogy egész hasát leszakította.
És a lomhaság nem azt jelenti hogy lassú a kutya,hanem azt hogy nem olyan robbadékony a kutya pl. egy foxterriere nem lehet azt mondani hogy lomha szerintem ez nagy függ mérettől hanem inkább fejében dől el a kutyának hogy akar e nyerni tud e nyerni vagy nem és a kau nem az a fajta aki olyan erre a célra szolgálna én telepeken németjuhász és rottikon kívűl ritkán látok más féle kutyát ha a kauk olyan nagyon erős jó kutyák lennének őket látnám.De eddig legtöbb kaut amit láttam rákiáltottam volna és szaladt volna mint a nyúl.Kájt még csak képen láttam élőbe nem tudom milyen ezért nem is írok róla. de itt hagyom abba a vitát mert nincs értelme úgyse fog kiderülni soha vagyis remélem nincs az a bolod ember aki 2 ilyen szép kutyát ilyen célokra tartana
Nézd már meg a videókat. Mennyivel robbanékonyabbak, mint a többi. Pont ez jellemzi ezeket a fajtákat, hiszen vadállatok ellen kellett felvenniük a versenyt, muszáj volt robbanékonynak lenniük.
Hogy jön ide a foxterrier? :-) Most mindjárt az jön, hogy a foxterrier mivel robbanékony, ezért ő győzne bárki ellen? :-D
Nagyon-nagyon sok helyen van kau, komondor, kuvasz, egyéb pásztorkutya telepőrzés céljából. Sőt, a rejtett helyeken, ahol nagyobb létszámban vagy jóval nagyobb területet kell védeni egy mostohább környezetben, ott csakis ilyeneket látsz, mivel falkaállatok, ezért össze is tudnak dolgozni, valamint bírják mind a szélsőséges meleget, mind a szélsőséges hideget, míg amiket felsorolták fajták, az utóbbit nem igazán. A területőrző ösztöne ezeknek a kutyáknak a legfejlettebb. Képzés nélkül önállóan ellátják ezt a feladatot.
Egyébként szívesen összefutok Veled, megmutatom a kutyám és megnézheted, hogy mennyire robbanékony és mennyire elsöprő erejű, ha éppen az akar lenni.
Attól független hogy a Káj egy óriási kutya, a Rotinak a harapása erősebb. Lehet hogy csak a szőrét szedné le, de nem hinném hogy akkora külömbség lenne a két kutya ereje között.
A Roti nem az a fajta aki elfut vagy megadja magát. Ő felvenné a harcot.
(Az enyémet ismerve..)
Látom még mindig van, aki nem hisz a szemének. Anno betettem ide pár videót, ahol lehet látni mennyire nincs esélye egy rotinak pásztorkutya ellen. Rongybaba effektus és nagyon gyorsan behódolnak a pásztorkutyának.
A harapása a pásztorkutyáknak pedig kb. 1,5-2x erősebb mint a rotié...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!