Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ki nyerne egy vérre menő...

Ki nyerne egy vérre menő harcban? Rottweiler vagy KÁJ?

Figyelt kérdés
Szó nincs arról,hogy én összeengedném őket:D csak az utcánkban van mind a 2 fajta és a barátaimmal mindig veszekszünk,hogy ki az erősebb !:D Ezért itt kérdezem meg!
2012. aug. 3. 15:05
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:

Nem érted.na figyelj. Utcán mész nekedtámad egy ember simán megver téged mert 30 kiloval nehezebb.

De viszont mész az utcán látod hogy vernek valakit a családodból sokkal nagyobb erőt tudsz kifejteni hogy segíts neki.

Evvel én arra célzok hogy a Rottik általában sokkal jobban szeretik a gazdájukat mint az életüket,és hogy megvédje a másik kutyától bármire képes ellentétbe a kauk nem annyira 1 gazdáért mindent tipúsúak, de viszont ha a gazda nincs ott összeengedés közben tényleg a kau az esélyesebb vagy a káj

2012. aug. 7. 12:25
 32/40 anonim ***** válasza:

Ez nagyon ostoba okfejtés. :-) Tehát egy kóbor bernáthegyit a gazdájával ott lévő golden retriever simán elver. :-D

Továbbra is azt mondom, nézd meg a videókat. A rotik borulnak mint a krumpliszsák, folyton a hátukon fekszenek, rongybabaként rángatja őket a kau, a kangal és a káj. Mindegyiknek ott van a gazdája. Ez nem gazdafüggő. :-)

2012. aug. 7. 12:31
 33/40 anonim ***** válasza:
De gazdafüggő jó nem minden esetben........De 100%hogy egy lomha kau vagy káj nem intéz el egy rottit vagy egy németjuhászt 100% mert lomha kutyák nem bírják az iramot és azokból a videókból annyit láttam hogy 1 perc után visszahívták őket és a kau nem ölte meg a rottit nem azért mert nem akarta hanem mert nem tudta viszont kau fáradtabb lett az is látszódott 5 perc után egy rotti egy kájt vagy kaut kikészitene de sokszor egyedfüggő.Láttam már én olyan csivavát is hogy staffinak szaladt és a staff semmit se tudott vele kezdeni mert a hasából harapott ki egy darabot
2012. aug. 7. 12:48
 34/40 anonim ***** válasza:

Na látod? Itt jön be, hogy nem ismered a pásztorkutyát. Ezek az ebek egyáltalán nem lomhák, ne masztiffoknak képzeld őket. Napi 30-40km-ert is kell tudni menniük a nyájak mellett, hiszen nomád, pásztorkodó életmódot folytató népek kutyái. A lovak körül is ilyen kutyák voltak, a magyaroknál általában a kuvaszok, a komondorok inkább a szürkemarha és a rackák mellett. Mindezt olyan táplálékmennyiség mellett, amitől a roti 3 hét alatt csontsovánnyá fogyna.

A sebességük és a lomhaságuk? Mint mondtam, az én kutyám lefutotta a németjuhászt, a vizslát pedig úgy kapta el, hogy ő fekvő helyzetből indult. Utolérte és felborította. A vizslás gazdi pedig megrökönyödve figyelt és csodálkozott, hogy egy ekkora kutya ilyen gyors tud lenni? A 2 méteres keritést ha akarják átviszik. Helyből átugornak 120-140centis kerítéseket. Szóval ne beszéljünk lomhaságról. A roti és minden molosszer származék sokkal, de sokkal lomhább, mint amilyenek a pásztorkutyák valaha is lesznek.

2012. aug. 7. 13:36
 35/40 anonim ***** válasza:
Na ne, azért mesedélutánt ne tartsunk már itt. Maximum felsértette a staffi hasát és nem kiharapott belőle egy darabot. A kájnak pedig vannak bizonyos testi előnyei a rotival szemben, de ez ugye nem minden, azért mondjuk, hogy egyedfüggő, mert itt nem két képzett kutyáról van szó, hanem simán csak 2 kutyáról az utcából, nem ismeri senki, hogy milyen adottságaik vannak. Ha mindegyik domináns, rutinos és felveszi a harcot, akkor a káj, de nyerhet a roti is, ha a káj rutintalan, nem domináns vagy fel sem veszi a harcot.
2012. aug. 7. 13:48
 36/40 anonim ***** válasza:
Én simán elhiszem. :-D A csivava veszélyes kutya. :-D
2012. aug. 7. 13:50
 37/40 anonim ***** válasza:

én nem azt mondtam hogy szétszedte a staffot csak a hasából kitépet egy kisebb darabot ne úgy képzeld el hogy egész hasát leszakította.

És a lomhaság nem azt jelenti hogy lassú a kutya,hanem azt hogy nem olyan robbadékony a kutya pl. egy foxterriere nem lehet azt mondani hogy lomha szerintem ez nagy függ mérettől hanem inkább fejében dől el a kutyának hogy akar e nyerni tud e nyerni vagy nem és a kau nem az a fajta aki olyan erre a célra szolgálna én telepeken németjuhász és rottikon kívűl ritkán látok más féle kutyát ha a kauk olyan nagyon erős jó kutyák lennének őket látnám.De eddig legtöbb kaut amit láttam rákiáltottam volna és szaladt volna mint a nyúl.Kájt még csak képen láttam élőbe nem tudom milyen ezért nem is írok róla. de itt hagyom abba a vitát mert nincs értelme úgyse fog kiderülni soha vagyis remélem nincs az a bolod ember aki 2 ilyen szép kutyát ilyen célokra tartana

2012. aug. 7. 14:01
 38/40 anonim ***** válasza:

Nézd már meg a videókat. Mennyivel robbanékonyabbak, mint a többi. Pont ez jellemzi ezeket a fajtákat, hiszen vadállatok ellen kellett felvenniük a versenyt, muszáj volt robbanékonynak lenniük.

Hogy jön ide a foxterrier? :-) Most mindjárt az jön, hogy a foxterrier mivel robbanékony, ezért ő győzne bárki ellen? :-D

Nagyon-nagyon sok helyen van kau, komondor, kuvasz, egyéb pásztorkutya telepőrzés céljából. Sőt, a rejtett helyeken, ahol nagyobb létszámban vagy jóval nagyobb területet kell védeni egy mostohább környezetben, ott csakis ilyeneket látsz, mivel falkaállatok, ezért össze is tudnak dolgozni, valamint bírják mind a szélsőséges meleget, mind a szélsőséges hideget, míg amiket felsorolták fajták, az utóbbit nem igazán. A területőrző ösztöne ezeknek a kutyáknak a legfejlettebb. Képzés nélkül önállóan ellátják ezt a feladatot.

Egyébként szívesen összefutok Veled, megmutatom a kutyám és megnézheted, hogy mennyire robbanékony és mennyire elsöprő erejű, ha éppen az akar lenni.

2012. aug. 7. 14:38
 39/40 Cseda válasza:

Attól független hogy a Káj egy óriási kutya, a Rotinak a harapása erősebb. Lehet hogy csak a szőrét szedné le, de nem hinném hogy akkora külömbség lenne a két kutya ereje között.

A Roti nem az a fajta aki elfut vagy megadja magát. Ő felvenné a harcot.

(Az enyémet ismerve..)

2014. nov. 18. 21:42
 40/40 anonim ***** válasza:

Látom még mindig van, aki nem hisz a szemének. Anno betettem ide pár videót, ahol lehet látni mennyire nincs esélye egy rotinak pásztorkutya ellen. Rongybaba effektus és nagyon gyorsan behódolnak a pásztorkutyának.

A harapása a pásztorkutyáknak pedig kb. 1,5-2x erősebb mint a rotié...

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2014. nov. 19. 07:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!