Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik a legokosabb kutya fajta?

Melyik a legokosabb kutya fajta?

Figyelt kérdés
2012. aug. 3. 12:34
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
szerintem a malinois.
2012. aug. 3. 12:58
 12/22 anonim ***** válasza:
91%
De mit nevezel okosnak?? Definiáld!!
2012. aug. 3. 13:00
 13/22 A kérdező kommentje:
téged(y)
2012. aug. 3. 13:01
 14/22 A kérdező kommentje:
A legkönnyebben tanítható ,legértelmesebb kutyafajta. erre vagyok kiváncsi;)
2012. aug. 3. 13:02
 15/22 anonim ***** válasza:
0%
én is úgy tudom hogy első a border coolie,aztán németjuhász,majd uszkár.
2012. aug. 3. 13:07
 16/22 anonim ***** válasza:

De mire tanítható könnyen?:)

Szimatmunkára pl. a border collie a legbénábbak egyike, mivel "szemmel dolgozik"...

Rengeteg dolog van, amire nem alkalmas.

Persze tényleg nagyon intelligens (persze átlagban.:))

De a Borderrel vetekszik a Mudi is például.

Miért kérdezed? Csak érdekel, vagy valamilyen célra kellene?

Na meg a legokosabbat sokan úgy képzelik el, hogy a legkevesebb gond velük van...

És beszerzik a labit, a németjucit meg a bordert... Aztán csodálkoznak, hogy milyen "hülye" kutyájuk van.

De kétségtelenül igaz, hogy intelligenciát tekintve a border, a mali és az nj is az élvonalban vannak. Nyilván közülük is a munkavonalasok közt van több "okosabb" kutya.

De nekem pl. van egy kis többgenerációs keverékem, aki van olyan okos és munkaszerető, mint egy átlagos border.

(Rengeteg jó képességű keverék van, csak hát ugye ahhoz már szerencse és/vagy szem is kell, hogy valaki meglássa a csiszolatlan gyémántot egy gyepin/menhelyen/házi alomban... Nekem szerencsém volt...:) Viszont egyre több keverék dolgozik mentőként, bomba és/vagy drogkeresőként stb...)

A 10 napos és a 6 hetes kölyöktesztekből sok mindenre lehet következtetni a kutya képességeit és karakterét illetően:)

2012. aug. 3. 13:26
 17/22 A kérdező kommentje:

köszi a választ!:)

amugy nekem malim van, és azokat a válaszokat vártam,hogy ezt írják: "Mali a legokosabb",dehát nem így lett!:(

2012. aug. 3. 13:30
 18/22 anonim ***** válasza:
0%
animal planeten is mondták többször is hogy az óriás uszkár a legokosabb!
2012. aug. 3. 14:04
 19/22 anonim ***** válasza:

Hát pedig nagyon okos kutyák!:)

Egyre szívesebben használják őket is a rendőrségnél /TEK-nél és a katonaságnál...

Ők is olyan "mindenes kutyák"...

Jók ŐV-ben, agilityben, flyball, frisbee, szerintem nyomkövetésben sem rosszak, ha jól tanítják be őket... pláne, mivel drog és bombakeresők is... sőt szerintem eltűnt személyeket, tűzfészkeket is kerestetnek velük...

Kovács Violetta K9 könyvében is van egy csomó Mali, nekem Jágó a kedvencem.:)

Ne felejtsd el szellemileg is lefárasztani!:)

Klikkereztek?

Ha nem, próbáld ki, ha jól csinálod, majd meglátod, milyen kis zsenivel élsz!:)

(Pl. anélkül, hogy bármit mondanál, mutatnál, csak a klikkerrel és jutalomfalattal el tudod érni, hogy a kutya magától rájöjjön, hogy te azt akarod, hogy kússzon be a szék alá... - ezután a kutya még párszor bekúszik, amikor már stabil a bekúszás parancshoz kapcsolod, még párszor megerősíted, és megtanulta a kutyád anélkül, hogy megmozdultál volna.:))

A malik, nj-k, borderek különösen imádják az ilyen játékokat.

(Vámosi Nagy Nóra - KLIKK! - ebből elég jól megtanulhatod az alapokat, ami nagyon fontos, különben nem fog "mukodni".)

2012. aug. 3. 14:11
 20/22 A kérdező kommentje:

Kipróbálom!:)

Szellemileg lefárasztom :) mindennap járunk ki a tanyánkra futni,játszani. ott nagyon nagy hely van a játékra :)

2012. aug. 3. 14:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!