Mennyi esélye van kiállításon egy vágatlan fülű amerikai staffordshire terriernek?
Neked, hogy esne ha levágnám a fél füled? -_-
Egyébként meg a bírók nem csak a kutya fülét nézik.Hogy ha jó a tartása stb..akkor azt nézik. Egyébként meg a vágás nélkül is állhat felfele a füle: [link]
Kedves első, egy ivartalanítás sokkal komolyabb és fájdalmasabb műtét, mint egy fülvágás. A lógó fület jobban kikezdik a legyek, sérülékenyebb, hajlamosabb begyulladni.
Kedves kérdező, a fülvágás betiltása miatt a te kutyáddal egykorúak és fiatalabbak mind vágatlanok lesznek, így ha szép rózsafüle lesz az amstaffodnak és az alkata, feje is szép, arányos, fajtájának megfelelő lesz, jó esélyeid lesznek.
Egyébként meg csak egyszerűen nem szeretem mikor az embernek mindenbe be kell avatkoznia....A vágott farokról nem is beszélve....Egy csonk van a kutya hátsó felén hát gyönyörű..de most tudom, hogy ne merről van szó
De az igaz, hogy tényleg ugyanolyan esélyekkel indul mint a többi kutya a törvénynek köszönhetően.
Első: nem érdekel a véleményed.
Második: Van még mód arra, hogy vágassam?
Második vagyok. Márpedig sajnos nem lesz bírálható majd.
Kedves első, az ivartalanítás (ami szerintem is fontos) egy belső szerveket érintő műtét, komoly változásokat okoz a kutya hormonháztartásában is. Ezzel szemben a fül- és farokvágás oka azoknál a fajtáknál, ahol elterjedt, okból volt, nem a divat szeszélye miatt. A vadászkutyák, dobermannok farka sérülékeny, könnyen sebesedik és törik. A hajtókutyát akadályozza a munkában és szintén sérülhet. Ha felnőtt korában kell vágni, mert állandóan szétcsapja, az sokkal nehezebben gyógyul és nagyon fáj. Újszülöttként a csont még puhább, az idegrendszer is fejletlenebb. A kommunikációban nem hátrány, farokcsóválás nélkül is megértetik magukat (két születetten farkatlan kutyám van, semmi hátrányuk nincs).
A vadon élő kutyafélék közül egyiknek sincs lógó füle, az ember alakította ilyenné. Akkor melyik a mesterséges beavatkozás a természetbe? Amúgy meg a fülben kevés az ideg (lyukasztották már a füled?), az én egyik kutyám véletlenül kettéhasította a másik fülét, az felvisított ugyan, de amíg nem varrta be az orvos, ugyanúgy tombolt, viháncolt, mintha semmi sem történt volna vele. A fülvágást pedig bódításban végzik, észre sem veszik, mi lett velük. Ellenben ivartalanítás után napokig fájdalmaik vannak, nehezen mozognak. Ezt nem a sterilizálás ellen írom, mert szükséges a fölösleges szaporulatok ellen, hanem mert álszent ez az "állatvédelmi" tiltás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!