Naponta hányszor ajánlatos egy kutyával gyakorolni?
Én frisbee-zni naponta egyszer szoktam a reggeli séta idején, utána még egy kis engedelmes, nyomkövetés, ha az energiákba belefér akkor ügyességi gyakorlás jön. Bent a lakásban a saját és a kutyám kedvétől függően még naponta 2-5 alkalommal tanulunk, gyakorlunk főleg trükköket, illetve még az esti sétánál is szokott lenni egy kevés engedelmes, nyomkövető munka is. És nem is egy pörgős kutyám van.
Tapasztald ki, mennyit bír a kutyád, mennyire terhelhető és ez alapján oszd be a napodat, amennyire tudod. És arra szigorúan figyelj, hogy soha ne fásuljon bele a munkába a kutya, élvezze a gyakorlást végig és mindig a toppon hagyjátok abba.
köszönöm szépen a válaszokat.
Kedves utolsó neked milyen fajta kutyusod van?
Ezt a nyomkövetést hogy csinálod mit kell kiszagolnia ilyenkor?
Svájci juhászom van, most 1.5 éves. :)
A nyomkövetést ha csak teheted, ne egyedül kezdd el, hanem oktató, hozzáértő segítségével. A saját szagomat kell követnie itt a kutyámnak, most még csak 70 lépésnél tartunk. A katlan után egyes nyomokba jutalom falatot rakok, általában minden 2., 4. és 6. nyomba, majd kezdem elölről a számolást. Én most kezdtem el a tompaszögű kanyar bevezetését.
Viszont amit már most is csinálhatsz, az a mantrailing. Ehhez nem kell külön szakképzett segítség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!