Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » S. O. S Nagyon nagy a baj?

S. O. S Nagyon nagy a baj?

Figyelt kérdés

A kutyusom elég rosszul van. Elviszem állatorvoshoz, de csak 5kor tudunk menni. A tünetei, szaporán veszi a levegőt, teljesen megfeszíti magát, és remeg. Nem éreztem forrónak, külsérelmi nyomot se látok/tapintok rajta. Mintha a nyakát fájlalná. Kullancs nincs benne, kb 1 évvel ezelőtt volt, de arra kapott babesia elleni szurit. Enni evett, meg ivott is. Most vettem rajta észre kb 10 perce. Kint volt a kertben és hallottam, hogy nyüszög aztán behoztam. Most engedtem ki, kb 1 órája. Nagy melegben nincs kint sokat. Nem tudom mi baja lehet, nagyon aggódom.

Lehet, hogy ez is lényeges: Tegnap előtt a szomszédban bulit tartottak, hangosan zenéltek. Én a páromnál voltam, apukám hozta át a kutyusomat, hogy ki van készülve. De akkoris inkább azt láttam, hogy ideges. Pár óra után elmúlt neki. Ennek lehet köze a mostani állapotához?

2012. júl. 30. 14:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Azonnal orvos, lehet hőhuta is de tünetek alapján mérgezési is, kár itt találgatni gyorsan ORVOS!!!!
2012. júl. 30. 15:05
 2/13 anonim ***** válasza:
hívd fel az orvost mond el ugyan ezeket amit leírtál és ő majd eldönti hogy azonnal be kell e vinned vagy rá ér 5 kor, de ha hőguta ha mérgezés az orvoshoz minél hamarabb el kell jutni!!!
2012. júl. 30. 15:21
 3/13 anonim ***** válasza:
lehet,hogy 5kor már nem lehet megmenteni. mérlegelj.
2012. júl. 30. 15:34
 4/13 anonim ***** válasza:
Tudom, ne ismételjek válaszokat, de ezt inkább hangsúlyozom: AZONNAL orvos. Ha neked lennének ilyen tüneteid, anyád sem várná meg, amíg a háziorvosod rendel, hanem mentőt hívna.
2012. júl. 30. 15:36
 5/13 anonim ***** válasza:
minél előbb orvos.. volt itt egy kérdező nemrég, akinek kimúlt a kutyája, mert nem vitte időben orvoshoz.
2012. júl. 30. 15:38
 6/13 A kérdező kommentje:
Már jobban lett. Picit beborogattam langyos nedves törölközővel. Nemsokára megyünk. De mivel nincs kocsim, és kint 35 fok van, ezért megvárom amíg apukám hazaér, akkor egyből visszük is. Viszont nem húzom végig a melegben, mert akkor csak még idegesebb lesz. Mostmár jobban van, de ettől függetlenül mindenképpen megnézi az állatorvos. Aki meg az anyámmal példáz, jó lenne ha leállna, mert én nem az a fajta nem törődöm gazdi vagyok aki itt kérdezget és az állatorvoson spórol. A többieknek azért köszönöm.
2012. júl. 30. 15:58
 7/13 noesamuel ***** válasza:

nekem ez epilepsziás rohamnak fest, minden adott hozzá.

nem igényel azonnali orvost.

2012. júl. 30. 16:03
 8/13 A kérdező kommentje:
Szerintem sokkot kaphatott, a bulitól ami tegnap előtt volt a szomszédban. Akkor elég rosszul volt, tegnap jobban lett. De azóta nem olyan virgonc. Úgy minden rendben van vele, csak a kedélyállapota kicsit lejjebb ment. Most evett is ivott is széklete is normális, nem hányt. Egyébként meg Francia Bulldog, és olvastam, hogy náluk a légcsőszűkület is gyakori ilyen melegben. De én nem is szoktam sokáig kiengedni ilyen melegben, csak este 6-7 fele. Addig csak gyorsan pisil kakil aztán jön is be. Sétáltatni is éjszaka szoktam.
2012. júl. 30. 16:22
 9/13 anonim ***** válasza:
Egy házibulitól nem kap sokkot egy kutya...
2012. júl. 30. 16:30
 10/13 anonim ***** válasza:

Ha feltételezzük, hogy annyira ideggyenge a kutya, hogy képes sokkot kapni egy házibulitól, az nem másnap jelentkezik, hanem ott helyben a buli közepén.

Tény, hogy a leírás alapján lehet epilepszia, ami tényleg várhat, de az is tény, hogy lehet mérgezés is, aminél meg minden perc számít.

Amúgy meg ha nem tudod dokihoz vinni, de van rá esély, hogy sürgősen kell, akkor fel kell hívni az állatorvost (lehetőleg a sajátodat, de vészhelyzetben bármelyik másik is megteszi), és kikérni a véleményét, tanácsát. Lehet, hogy kimegy házhoz, vagy tud állatmentő szolgálatot, akik beviszik, hogy megmenthessék.

2012. júl. 30. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!