Ha a kutya falkavezérnek néz engem, akkor miért morog ha a kajája közelébe megyek?
vagy ezek szerint nem tekint annak? Vagy ez normális? Vagy nevelés kérdése? A vadkutyák akik falkában vannak azok is morognak ha a vezért, a kajájukhoz megy vagy el akarja venni?
Szabadtéri a kutyám már mint nem a házban él és 6 éves kan.
köszönöm a válaszokat
olvastam, hogy lehetek falkavezér, de 4-en vagyunk nagy 85 éves, apa 64 anya 57 és őket nem zavarja a kutya nem morog rájuk, igaz nagyit megharapta, de azt olvastam mindenkinek kéne csinálni az meg nem menne, mert aput is műtötték, meg sok dolog van a házkörül, meg idő és türelmük sincs, és ha én csinálnám csak rosszabb lenne mert összezavarnám a kutyát.
Igen, kiskorában sokat játszottam tanítgattam, aztán a sok tanulás mellett kevés időm volt vele foglalkozni de nyáron rengeteget foglalkoztam vele, aztán a nagyival történt után (mikor elég durván megharapta) azóta van valami vele, kiszámíthatatlan.
Elég makacs a kutya, legtöbbet az házában van és "dünnyög". Ha meglát sokszor elém jön, de sokszor csak morog rám, ilyenkor inkább magára hagyom mert nem akarok szembekerülni vele. Tudom elrontottam az én hibám de szeretem is, mert a balesetkor apuék el akarták altatni de nem hagytam. Mit javasoltok, csináljam azt, hogy hogyan legyünk falkavezérek egyedül, vagy inkább ne mert összezavarná a kutyát.
úgy történt, hogy nagyival semmi baja nem volt, rendszeresen vitt ennivalót neki, inni simogatta, aztán egyszer (nem voltam itthon, így mesélte) hogy ment el a kertbe (van egy ki út és pont keresztül megy a kutya területén) és egyszer csak nekiugrott és eléggé megharapta a karját. Bár én szerintem azért volt mert sokszor zsebkendővel olyanokat csinált mintha felé dobná, és szerintem ezért vagy hajlamos volt a kutya az úthoz rakni csontját, ennivalóját, és lehet azért csinálta mert megközelítette.
És tudom most jól lefogtok szidni meg majd kapom a hideget-meleget, meg meg mondani fogjátok hogy megérdemled, hogy ilyen meg a különféle szidásokat, de mivel van arra egy kinti WC-is és az kert, ahol be van ültetve zöldséggel, arra a szőlős is minden így sajnálatos módon meg kellett kötni ez történ 2 éve. Állítólag apa azt mondta, hogy szívesen szabadon engedné, de nem lehet mert a nagyira még mindig morog de hiába lett neki meg mondva (nagyinak) ne menjen a közelébe ne vigyen neki kaját, inni akkor is oda megy.
Tudom nem szép dolog megkötni, meg tudom sokan azt hiszik hogy állatkínzás, és meg is értem meg minden csak 2 választás volt:
1. Elaltatjuk amit anya és apa is javasolt meg már nagyon rajta voltak, de jött egy állatorvos, beoltatta, és mondta, hogy kár lenne érte mert semmi baja
2. Meg kell kötni mert az egy "forgalmas" hely és ha nagyit megint megharapja, akkor tényleg vége lenne a kutyának és most is vannak nagyi felé és még felém is kirohanásai a kutyának, tudom ha nem lenne megkötve nem lenne agresszív, de mondom ez a 2 lehetőség volt.
Igaz volt 3. a kutya suli, meg egyéb kiképzők, de sajnos nincs rá pénzünk se, nagyon időnk se, meg a közelben sincs kutyasuli.
Tudom fel vagyok rá készülve hogy kapok, hideget-meleget és megmondom, hogy jogosan de ez a 2 választási lehetőség volt. Néha el van engedve, késő ősszel egy félnapra mikor már nincs mit tönkre tennie de akkor is óvatosan és úgy, hogy meg van mondva nagyinak most nem mehet arra mert kutya szabadon van.
Sajnálom a kutyát is és nagyit is, de nem mondhatom azt alig várom hogy nagyi meghaljon és a kutya újra szabad legyen, de az se hogy a kutya meghaljon és akkor ne morogjon senkire, meg veszünk egy másikat vagy menhelyről vagy egy kicsit és felneveljük.
Nehéz így, és nem is tudom akkor most mi legyen. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!