Miért kapja meg az ilyen termék a prémium táp címet?
Ebbe a cikkbe megemlítenek jó pár prémium tápot de még is milyen módon mikor több állatot kínoznak meg.
Vagy csak engem háborít fel ez a dolog?
Egyáltalán van olyan táp család vagy gyártó aminek a gyártása során tudni hogy milyen tápanyag kerül bele? Egészséges húsból nem holmi vágóhídi hulladékból?
úristen, elolvastam ez már gáz!!!
Mocskos bandák! ÁÁÁ még keresnem kell rájuk szót! De felidegesítettem magam! Miért kell szegényeket bántani! Roncsolni, felnyitni eltvolítani???
Nézd, én sem örülök az állatokon tesztelésnek, de szükséges rossznak tartom, nem kiirtandó dolognak. A tesztelés során bántanak valahány állatot, de utána a táp tutira teljesen biztonságos lesz. Ha tesztelés nélkül kiengednék a tápot a vakvilágba, sokszor annyi "tesztalany" lenne, ezer és ezer gazda kutyájának mehetnének tönkre a belső szervei, mire valakinek eszébe jutna betiltatni az adott tápot. Az jobb lenne? Valahogy muszáj ellenőrizni, hogy biztonságos-e. És biztos vagyok benne, hogy akik nincsenek a listán, azok is elvégzik ugyanezeket a teszteket, csak a sokadik cégen keresztül, amit már nem tudnak követni a zöldek.
"Egyáltalán van olyan táp család vagy gyártó aminek a gyártása során tudni hogy milyen tápanyag kerül bele?"
Az tudja, aki ott van a gyártásnál, vagy inkább az alapanyagok előkészítésénél, senki más. Mindegyik cég azt kommunikál magáról, amit akar, amíg ki nem derülnek a disznóságaik.
én csak offolok 2# hogy nem patkányon egeren kellene ezt elvégezni???
A sminkeket sem embereken tesztelik le!
Engem annyira nem háborít fel...
Először is, a minőségről
Az erodálódás miatt egyre kevesebb a termőföld, nem lehet elegendő mennyiségben takarmánynövényeket termelni, ( vágóállatoknak) már lassan a legelőkön is emberi fogyasztásra szánt növényeket termesztenek.
Ráadásul az ÖSSZES génkezelt, minden, amit megeszel, mert természetes formájukban a növényeknek nincs annyi termésük, akkora tápanyagtartalmuk, nem olyan ellenállóak.
A megtermelt növények 99% - génkezelt, ha nem így lenne, 1 éven belül milliárdok halnának éhen!!!
A termőföld ára 10 éven belül 10-szeresére ment fel!!!
Az így előállított hús (nyilván, a vágóállatok növényt esznek) olyan értékes, hogy őrült nagy luxus lenne nem felhasználni minden részét!
Akkor ezek után, hogy mi is génkezelt növényeket eszünk, meg az 1600 ft-os virslibe ugyanúgy beledarálják a döghúst, meg a vágóhídi maradékot, akkor gondolod, hogy majd a háziállatoknak jobb lesz mint nekünk???!!
8 milliárdan vagyunk, mi is szart eszünk, hogy ne haljunk éhen!
Egyébként meg ha tudni akarod mit adsz a kutyádnak, ne műanyaggal etesd, hanem csinálj neki házikosztot ellenőrzött dolgokból, ha telik rá...
Az állatkínzásról
Megnyomorodott állatokon kísérleteznek. De azt nem írják, miben nyomorodtak le! Nyilván, a lenyomorodásuk után lettek kísérleti állatok, mert senkinek nem kellettek, tehát elaltatták volna őket.
Akkor miről is beszélünk? Megmentették az életüket, hogy ételeket teszteljenek rajtuk? Akkor mi van a gyógyszerkísérletekkel?! Az nem durvább egy árnyalatnyit? Végül is csak megetetik őket...
Az, hogy silány minőség... ez megint olyan dolog, hogy még mindig jobb, mint a teszkósparizer, pedig azt is sok ember eszi.
Az egyik előző válaszoló patkány kísérleteiről csak annyit kérdeznék, mi a különbség? Azokon lehet kísérletezni? Hol a határ? Amelyik állat tud bánatosan nézni, meg nyüszíteni, azokon nem lehet kísérletezni, amelyik nem tud, azon lehet, vagy hogy működik ez?
Kedves kérdező!
A hús termelés miatt, (amiből olyan tökéletes minőségű kéne a kutyakajába) a földön minden területet legelőnek csinálnak meg!
Ez azt jelenti, hogy csak a trópusi övezetben évente 17000 faj pusztul ki!
Nem tévedés, minden évben, tizenhét ezer fajta állat pusztul ki véglegesen, az életterének az elvesztése miatt!!!
Ezek a komoly dolgok, nem az, hogy döghús kerül a kutyakajába.
Sajnos az erdőírtás legnagyobb méretben a pálmaolaj miatt történik. Minden kajában az van.
Az állatkísérleteket én sem tartom jó megoldásnak, de helyette még nem tudtam jobbat kitalálni sem. A humán készítményeket (pl sminkek meg társai) lehetne mesterségesen előállított bőrön tesztelni pl, de kutyakaját hogy lehetne jobban, mint kutyákon?
Ahhoz, h olyan szintű biztonságban tudjunk élni mint most, ez egy szükséges rossz. Tehát semmiképp se tartom jónak, de egyelőre ez áll csak rendelkezésre.
Persze, embereknek van önként jelentkezés tesztelésre, meg van h csak annyit mondanak h új gyógyszer ez a jó, ezt kell kipróbálni. Ebbe halt bele a naygmamám is, neki is egy faxa új gyógyszert ajánlottak, kapott is tőle egy halálos szívrohamot.
Ettől függetlenül a polcokon próbálom az olyan termékeket keresni, amelyeket nem teszteltek állatokon.
Na igen... tényleg ennyi ember van, aki elhiszi, hogy a szuperprémium táphoz kanadai boldog halászok ücsörögnek reggeltől estig a tóparton, fogásra várva??? Vagy, hogy angus marhát tesznek a tápba?
"Friss csontozott csirke (23 %), csirkehúsliszt (17 %), friss csontozott lazac (DHS és EPS zsírsavak természetes forrása) (9 %), pulykahúsliszt (6 %), heringhúsliszt (6 %), russet burgonya, csirkezsír (tartósítva kevert tokoferolokkal) (5 %), édesburgonya, borsó, friss csontozott pulyka (3 %), friss egész tojás (3 %), friss csirkemáj (2 %), friss csontozott tavi fehérhal (2 %), friss csontozott süllő (2 %), napon szárított lucerna, borsórost, friss csontozott hering (2 %), moszat,...stb "
El tudjátok képzelni azt, hogy mennyibe kerülne egy zsák táp, ha ez igaz lenne??? De komolyan... ráadásul a tengerentúlról még ide is kell szállítani, + még nyereséget is kell termelni belőle, vagyis a táp gyári ára nem lehet több 10 ezer Ft-nál, amin perzse ugye még ők is nyernek. Szóval komolyan azt hiszitek, hogy ennyi pénzből egész marhákat raknak bele??? Hol van a józan ész határa???
Ráadásul... egy kérdés: mi az, hogy emberi fogyasztásra is alkalmas húsokból? Hiszen van olyan ember bőven, aki megeszi a csirkelábat, a csirkefejet, a körömpörköltet, a pacalt (gyomor), a kakasherepörköltet, a marha tüdőt, szívet, zúzát... akkor miről beszélünk? Ezek máris emberi fogyasztásra alkalmas húsokká váltak.
Teljesen mindegy, hogy te, ti vagy én szeretjük/megesszük-e... a hentesnél árulják, és van aki megeszi.
Persze az örök klasszikus.. a párizsi... abban vajon mi van? Vagy a felvágottakban, a májkrémben? Tényleg, elolvasta már valaki, mi az összetevője a májkrémnek? Én igen, de mégis megeszem, mert ezen nőttem fel, a fejemben rögzült, hogy ez finom, és a gyerekkorom íze...
Érdemes elgondolkodni ezeken... mielőtt bedőlünk a szép csomagolásnak, vagy a hiperintelligens megfogalmazásoknak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!