Hogy tanítsam meg a 2 hónapos németjuhász kutyámnak hogy egy helyre végezze el a dolgát?
a németjuhászkutyámnak megszeretném tanítani
hogy egy helyre végezze el a dolgát, remélem sok válasz érkezik, előre is köszi
Azért is problémás, mert egyben területet is jelöl a székletével.
(Bár lehet, hogy rosszul tudom és csak a vizelettel jelöl.)
Azt hallottam, hogy hatásos, mikor elvégzi a dolgát, fogsz egy lapátot és az udvarnak arra a részére viszed a székletet, ahová szeretnéd, hogy ürítsen ezután. Ja, és nem szeded össze, hanem ezt a műveletet pár napig vagy hétig ismétled (kisebb kupac lesz, amit ideiglenesen el kell viselned) és rá fog jönni, hogy oda kell kakkantani.
Néhai kutyámon nem próbáltam ki, neki megvolt az a 3-4 szokott helye, ahová ürített, szóval személyes tapasztalat nincs a módszerről.
Lehet, hogy eget rengető baromság, nem tudom.
ja,megpróbáltam úgy csinálni ahogy mondtátok de már jó nagy kupac *szegyült és még mindig nem egy helyre kakil
kérlek segítsetek
k*sz*n*m szépen előre
ja,és bocsi hogy kicsillagoztam egy betűt csak nem jó a billentyűzet az ő r*vid magánhangzója
Ha felügyelet nélkül is kint van a kutya az udvaron, akkor nem fogod tudni megtanítani neki, vagy legalábbis nagyon nehezen.
Minden ébredés, kaja, játék után vidd ki pórázon a kutyawc-nek kijelölt helyre és maradjatok ott addig, amíg nem pisil-kakil. Ekkor nagyon dicsérd meg, játszatok egy kicsit és irány vissza a lakásba. Ezt kell kitartóan csinálni. Nem szabad hagyni, hogy egyszer is felügyelet nélkül össze-vissza ürítsen.
De ha már meg van legalább 2-3 oltása, akkor vihetnéd sétálni és meg lenne oldva a kerttisztaság :)
nagyon egyszerű az én kutyámat is így tanítottam meg.
Mikor wc-zik az ürüléket oda kell tenni a kijelölt helyre és megmutatni a kutyának, haggy szaglássza és memorizája. elsőre nem biztos h megy de a második után sikeres lessz ez 100%.... jah és fontos h nagyon kicsi korba 4 hónap alatt kell megtanítani, mert ha már az agyában úgy hoyg szabad bárhova kakilnia akkor ez nem nagyon fog változni.
Még vmi: verréssel nem lehet semmit elérni(tapasztalat -->barátom ezt csinálta és a kutya csak félt tőle, de nem értette miért kapta) , mert a kutya nem tudja miért kapta, nem ember és nem tud következtetést levonni. amikor viszont a helyére ürít akkot meg kell dicsérni, hogy beleivódjon h jót csinált!!!! :) hidd el ezt így kell!
Sok sikert és jó kutyázást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!