Szerinted milyen a tökéletes kutyaiskola?
Én most vágtam bele a sportkutyázásba, oviban megjártuk mind a munkakutyás mind a tükröset, egy alkalom után is le tudtam vonni a következtetést, hogy a tanfolyami jellegű iskolával nem fogunk sehova jutni. Ezt nem erre találták ki, persze ha agility vagy flyballról van szó akkor el tudom képzelni, hogy működhet a dolog. De mivel IPO-zni szeretnék ill esetleg az obedience-be belekóstolni így ezek az iskolák esélytelenek nálunk.
A rengeteg előnyből talán az egyik legfontosabb amit ki tudok emelni a jelenlegi sulinknál, hogy első alkalom előtt megkérdezték, hogy mik a céljaim és ehhez mérten is tanulunk haladunk. Egy tanfolyamos rendszerben erre nincs is lehetőség, valószínűleg gyorsabban eljutnánk látszólag A-ból B-be, de nem állna ilyen szilárd alapon az egész. Most mindent egyből úgy tanulunk ahogy azt kell, a vizsgán, ill versenyeken kérik, nem úgy hogy utcán meg hobbi gazdinak ez így tökéletes.
Természetesen aki csak hobbiból szeretne sportolni és esetleg nem volt még kutyája, vagy volt de nem jutott vele semmire és nincs különösebb igénye, mint hogy nyugodtan tudjanak sétálni, közösségbe menni azoknak ezek a tanfolyamos iskolák bőven jók, de akinek komolyabb tervei vannak azoknak ez csak hátráltatás. Egy csomó dolgot tanulhatnak újra másképp, pontosabban. Szerintem sokkal egyszerűbb és célravezetőbb ha valamit egyből úgy tanulunk meg ahogy azt kell, nem majd most ezt így és fél év múlva meg újra kell építeni a felét.
Egyet értek veled. Mi pl. csak azzal hogy jó pozícióban legyen mellettem a kutya belefektettünk vagy 2-3 hónapot mire összejött.(mivel még kicsi volt így 2-3 percnél többet nem meneteltünk nehogy beleunjon).
Jó a tanfolyamos rendszer is mint azt a 16-os leírta, csak nem sportkutyáknak találták ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!