Csirke farhátat lehet adni a kutyáknak?
Sokan nem adnak csirkecsontot a kutyának, mert hogy az szilánkosan törik - ami igaz is. De ne minden része a csirkének. A kutya méretétől, harapásának erejétől is függ a dolog. A farhát nagyon szét tud főni, és jó puha lesz, a gerincrészét a hússal szoktam adni (havanese-nek), a bordák tényleg olyanok, mint egy vastagabb zsákvarrótű. A csípőlapátok kemények maradnak, azt ugyan odaadom, de ne eszi meg.
Csirkenyakat szoktam még venni, de a csirkefej az örök kedvenc. Úgy sír a kutya, amíg töltöm bele a táljába, mint egy éhes csecsemő, két lábon áll vagy ül, és hangosan sír, hogy mit vacakolok már ennyit. A csirkefejeket megmosom, és különösebb tisztítás nélkül főzöm több órán át kis lángon. Egy kiskanál sót teszek a vízbe, de nem többet,talán ezt se kell. Ilyen hosszú főzés alatt olyan erősen fertőtlenítve lesz, hogy egy hétig se kap szagot a normál hűtőben. Amikor már olyan puha, hogy szétesik, kihűtöm, és akkor tisztítom: a csőrét kiveszem, a fejet kettéveszem és a szemeket is kiszedem, állítólag keserű, de én nem kóstoltam. (Fújj..) Gyorsan tisztítható, egy fejet kb 3-4 db-ra szedek szét és kész is a kutyahami, fillérekből. Olyan puha lesz a csontja, hogy ujjal elmorzsolható, biztos nem árt a kutyának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!