Ivartalanítás? (menhelyes kérdés)
köszi!
De nekünk szuka kutyánk van menhelyről és nincs ivartalanítva. És nem is köteleztek rá.
köszi!!!
Már régebben találtak egy alom kiskutyát a falunkban és nem akarta befogadni őket a menhely mert a macska ketrecekben is kutyák vannak.
Ezek szerint menhelyenként változik,ahogy az előző válaszokból láttom. Itt nálunk minden kutyát ivartalanítanak(a kölyköket nem,csak ha elérték a megfelelő kort) a menhelyen és be is oltják őket. Kölyök esetében pedig van ivartalanítási kötelezetség.
Én is úgy tudtam,hogy mindenhol így kéne legyen egyébként.
köszi!
itt is be oltják őket.
Azért furcsáltam mert én is úgy tudtam.
1. vagyok
Az ivartalanítás pénz kérdése. Ahol önkéntes vagyok, ott az örökbefogadó fizeti a chipet, az oltásokat és az ivartalanítást. Van menhelyen doktornő, ő ivartalanít 2 kutyát napi szinten, meg viszik állatorvoshoz is. Napi 5 kutya ivartalanítása bőven elég, főleg ha a gazdi még aznap hazaviszi. Ez a menhelynek mondhatjuk, hogy nem kerül semmibe.
A menhelynek dolga lenne ivartalanítani, főleg a szuka kutyákat. Ha nem ivartalanítanak, vagy nem köteleznek rá, akkor csak összegyűjtik a kóbor állatokat, a szaporulatot nem előzik meg.
köszi a választ!!
Pont mi is ezen gondolkodtunk mert vegyesen vannak szukák, kanok egy ketrecbe és a múltkor is néztük hogy a szuka tüzelt és kannal van együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!