Kanári szigeteki kutya vagy rottweiler?
Mind a két fajta nagyon tetszik, és nem tudok dönteni ezért segítségeteket kérném. A tapasztalatokat is szívesen meghallgatom a fajtákról aki tartja valamelyiket,illetve véleményeket.
1. Melyik agresszívebb?
2. Melyiknek van tekintélyesebb külseje?
3.Jobb házőrző?
4. Ritkább, különlegesebb?
5. Erősebb, fizikailag, illetve dominánsabb más kutyákkal?
6. Melyiknek erősebb a harapása?
Még mielőtt valaki kérdezné, hogy miért érdekelnek ezek, leszögezem csak puszta kíváncsiság, ez alapján szeretnék választani. És szeretem a tekintélyes, masszív erős kutyákat. Köszönöm :)
1. egyedfüggő, de szerintem a dogo valamivel agresszívabbak (elvégre harci kutya volt, nem is olyan régen).
2. mind a kettő tekintélyes külsejű. A roti a fekete szín miatt, a dogo talán a pitbullosabb külső miatt.
3. a roti. Mivel a dogo harci kutya volt, emiatt az ember iránti agresszió erősen ki van belőle nevelve. Mint ahogy a pitbullból, amstaffból is. Persze biztos van jó dogo házőrző is.
5. egyedfüggő, szerintem kb. egyforma erejű ez a két fajta és egyformá domináns.
6. a harapás erősség is kb. ugyanaz lehet, talán a dogoé valamivel erősebb a masztiff ősök miatt.
Egyet kihagytam.
4. dogo a ritkább.
Egyre jobb "hozzáértő" válaszok jönnek!!! Ismeritek egyáltalán a Dogo Canariót????? Jellemben semmi köze az amstaffhoz, sem a pit bullhoz. Velük ellentétben a canario a területét nagyon is védi, idegenek oda biztos be nem teszik a lábukat. A gazda jelenlétében is épp, hogy megtűri őket.
Kérdező! Én a canariót ajánlom, ugyanolyan kemény mint a roti, sőőőt..., ezért is csak hozzáértő embereknek ajánlom, nagyon kemény kutya. Viszont a családját nagyon imádja.
5-ös 6-os válaszoló vagyok! Nemtudom mennyit szeretnél szánni a kutyára, de ha a canariót választod, akkor 150 ezer körül-re számíts. Igaz van 50-60 ezerért is, de azok olyanok is (túl rövid orr, szinte már kerek fej, túl tömeges test), kinézetileg távolról sem hasonlítanak egy igazi spanyol vérvonalú canarióra. Nézd végig a tenyésztők honlapját, hogy milyen típust szeretnél, mert ha megnézed a kenneleket, nagyon eltérőek.
A lényeg, hogy akármelyiket is választod rotit vagy canariót egyikben sem fogsz csalódni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!