Mit gondoltok erről a válaszlevélről? Tenyésztő-Vevő
A közeljövőben szeretnénk egy boxer kölyköt. Úgy gondoltam, hogy tenyésztőtől vennénk, ahogy ti is írtátok, biztonságosabb. Írtam elég sok tenyésztőnek emailt, kettő válaszolt, az egyik ezt írta:
"Jelenleg van egy eladó almunk melyben 4 darab kiskutya található 3 szuka és egy kan minegyikük sárga!A jövő hét végén fog születni egy újabb alom a kennelünkben a Brutus-Carmen párositásból és rá 2 hétre a Brazil-Lili pásositásbólŐk kb szeptemberben lesznek elhozhatóak!!A szülőket megtalálja a honlaunkon!Hogy születik e fehér kölyök nem tudni!A fehérek ára 30 ezer Ft szokott lenni !Természetsen ők is oltva féregtelenitve ,szerződéssel,kölyökcsomaggal kerülnek gazijukhoz természtesen a törzskönyvet kivéve!Ha bármilyen kérdése van kérem hivjon vagy irjon szivesen válaszolok!Addg is nézze honlapunkat és ha változás történik kennelnkben vagy megszületnek a kiskutyák azonnal felrakom őket!"
A kérdésem az volt, hogy lesz-e náluk előreláthatólag fehér kiskutya, mert ők tetszenek a legjobban. Illetve, hogy milyen áron adja a kutyákat, mert nem ezen szeretnénk spórolni természetesen, de azért fontos, hogy ki mennyit kér el. Jobb erről tájékozódni.
Szerintetek csak a fehér kutyákat adja ilyen áron, vagy mindet? Mit jelent az, hogy "természetesen a tk-t kivéve"?
Egyáltalán nem feltétel a törzskönyv, de ha már az ember tenyésztőtől vesz, akkor igenis adjon hozzá.
És vajon csak a fehér kutyához nem jár a tk, vagy egyikhez sem? A fehérek tényleg nem kaphatnak?
Már visszaírtam neki, ugyanezeket, kíváncsian várom a válaszát. De addig is kérlek mondjatok valamit, mert a kutya neveléshez értek, voltak már KEVERÉK kutyáim, de még soha nem vettem pénzért állatot.
Tündéri, nagyon tetszik.
Ő örökbe fogadható kutyus?
Igen, az lesz majd, de nem tudom még pontosan mikor és nem minden áron akarják örökbe adni. Az biztos, hogy mivel siket, egyedi tanítást igényel és jól megszűrik a gazdi jelölteket. Most egy állatotthonban van, nagyon jó helye van :)
Egyébként fb-on van egy boxeres csoport, ha gondolod csatlakozz, ott fognak tudni jó kennelt ajánlani :) - én is fent vagyok, igaz nekem bullmacim van :)
Nem ismerem a kennelt, tehát lehet, hogy nincs igazam, de:
-túl sűrűn hoznak le almot, hogy van idejük törődni a kölykökkel
- túl alacsonynak tartom az árat
- miért természetes, hogy egy tenyésztőnél nincs törzskönyv?
Kérdezz rá a szűrésekre, és hogy mit tartalmaz a szerződés!
utolsó: gondolom azért 30 ezer, mert a kérdező fehér kölyköt akar.. ha meg eredetileg minden kölyök annyi az tényleg fura.
Törzskönyvet meg azért nem adnak, mert a fehér kölyök színhibásnak számít, nem szabad tenyésztésbe vonni,
Ezt írta vissza az előbb:
Üdv!
A kölyökcsomag nállunk 1-2 kg tápot jelent hogy a kiskutyának könyebb legyen az átállás az új környezetébe!A jelenlegi almunkban 2 szuka van még eladó és egy darab kan!Mind sárga fehér jegyesek.Az ő áruk törzskönyvel,chippel,oltva féregtelnenitve 90 ezer Ft!A kiskutyák 6 hetsen kaják első oltásukat majd 3 hetente a többit összesen 3 at + a veszetségi oltást!A kiskutyák élete múlhat ha elmulasztjuk ezeket az oltásokat!Itt nálunk az első parvo ellenit kapják meg majd 9 hetesen az új gazdinál a következőt!Az ajánlott oltási program parvo,kombinált,kombinált,veszteségi
Törzskönyv csak a fehérekhez nem jár mivel ez szinhibának minősül a boxernél és igy nem törzkönyvezhető, atöbbieknél mi ragaszkodunk hozzá!
Na így kerek a kép :)
Eü szűréseket nézd meg, ha tőlük hozol el kiskutyát!
De egyébként az oltási programukra kitérve 14 napnak kell eltelnie 2 oltás között!
Jaj nagyon édes ő is :)
Igen, olvastam, hogy Regihez nagyon hozzánőtt már és valószínű, hogy megtartja :)
Keresd fel a Noét!
Már néztem őket, nem találtam olyan kutyát, akit megláttam, és kész beleszerettem. Aranyos alapon meg nem szeretném hazahozni.
Ezt a fehér kislányt sem kerestem, hasonló módon mutatták, ahogy Te is Bellát. Hát ez is szerelem első látásra! Pedig csak képen láttam. Ha szeptemberben még meglesz, akkor hazahozom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!