Mi a véleményetek a Trovet tápról? Van egy 7 éves, szívbeteg (dilatációs cardiomyopathia) bullmasztiffunk, neki keresek megfelelő tápot.
Szia, értesz németül? Találtam egy cikket nektek:
Ha nem, a lényeget megpróbálom összefoglalni:azt ajánlja, diétázni kell: ne száraztáp, nedves/konzerv táp tilos(mert tele van nátriummal(nátriumszegény kaja), sóval), káliumgazdag etetés: banán!!!energiasűrű táplálás(cikk),E vitamin (nem művitamin!!), szelén, L-karnitin(hús, máj, vérliszt) és taurin (szív)adása nagyon fontos -utóbbi kettő nyers húsban (lefagyasztod, majd felengedve adod, ha nem tudod, milyen friss, sertést ne)
vagy még: [link]
A trovet pedig szerintem nem annyira biztos, hogy jó. (nekem spéci az összetétele nem szimpi, de ez egyéni)Megnéztem az ásványi anyag tartalmát és az orijen adultét: utóbbiban több kalium van, natrium fél százalékkal több, de van taurin, szelén, e vitamin is benne. Vagyis: nézd meg a gabonamentes tápokat, összetételre, nektek magas húsfehérje tartalmú kell és kevés szénhidrát, ezért gabonamentes - van még pl acana gabonamentesek, taste of the wild, natural & delicious, earthborn holistic...
Orijen vagy acana.hu-n meg is kérdezheted a forgalmazót a fórumon, ajánlja-e, -vagy melyiket nektek.
De még egyszer - szerintem legjobban a BARF etetéssel jársz, mert te állítod össze, mit eszik a kutya és úgy, ahogy neki jó.
Hát-ezt cáfolják mostanában..( [link]
A taste nagyon jó, lehet, hogy azt próbálnám a saját mellé adni. És próbáld meg a nyers etetést, de eleinte lehet hasmenése-azt olvastam, az jobb, mert benne vannak a természetes aminók-ami neki kell (uezért a belsőségek!!!) és a főzéssel a 90%-a elvész ezeknek.És jobbulást kívánok!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!