19 hónapos német dog-ot még meglehet tanítani "csibészelésre"?
Bocs hogy itt válaszolok a privire.
Nem azt mondtam, hogy ne tanítsátok, csak azt, hogy akkor kezdjetek bele, ha az eb már fegyelmezett, lehet őt gátolni. Ha ez meg van, akkor pont időben vagytok. Én nem vagyok híve a pórázon rángatós ÖV-nek, mert nem sok értelmét látom. Komoly versenyen nem lehet a kutyán póráz úgy sem. (Nem csoda, hogy a munka kutyások sem pórázon szokták képezni a kutyájukat. Ez leginkább már csak a tradicionális, hagyományos képzés része, kicsit elavult már.)
ma 19:11
Kicsit el vagy tájolódva a munkakutyások világában.
Bizony póráz van. Hosszú és rövid is. Egy versenykutyának minden pici hibás mozdulat pontokat jelent. Teljesen kontrollálatlanul képtelenség a pontosítást elvégezni.
Sose késő, de valószínűleg nem vele fogsz munkakutya vbre menni. A felnőttekkel is ugyanúgy el lehet kezdeni. Ha nem szeretnél versenyezni és csakis hobbi célra van a kutyád, akkor a legtöbb iskolában akkor állnak neki vele ÖV-ni ha elvégzett egy alapfokú tanfolyamot/megvan az alapképzettsége és megfelelően tudod kontrollálni a kutyád.
Nálunk a suliban 2-3hete volt egy 4éves boxer aki akkor volt először csibészeltetve, nem vettem észre semmiféle negatívumot, nagyon élvezte, ugyanúgy lehet tanítani, mintha fiatalabb lenne.
ma 22:17
Pontosítva az írásodat:
A tükör módszeres iskolákban kell alap engedelmesség az őv-höz. Az olyannyira leszólt régi típusú iskolákban ez nem előírás. Nem fogják a kezdő kutyát azonnal szabadon dolgoztatni. Pórázon pedig a gazda csak képes megtartani és a kiképző utasításait végrehajtani.
ma 07:30
Az általad leírtaknak köze nincs a korai őv-höz.
A versenyre készülő kutyák is játszanak a társaikkal, csak nem annyit, mint egy családi kutya. Nekik a gazdával való játék az elsődleges .
A példának felhozott kutya egyszerűen fegyelmezetlen, neveletlen.
A munkakutyáknak már kölyök korban megkezdik a fogások alapjainak gyakorlását.Az ÖV-t minden kutyánál fel kell építeni.
Az a baj, sokan úgy gondolják, az Öv egyenlő azzal, hogy a kutya az előtte álló segédet támadja, lehetőleg próbálja megharapni és őrjöng rá. Holott teljesen másról szól az egész.
Igen, az igaz, hogy a kifejezetten munkakutyás iskoláknál nincs ilyen, vagy ritkább. Azért első foglalkozás után nálunk sem mehet ÖV-re bármelyik, a nagyon 'gázos' kutyákat nem engedik, csak ha a gazdának már van egy bizonyos kontrollja a kutya felett.
Mi is kölyök kora óta csibészelünk, igaz rendszeresen csak 8-9hónapos kora körül álltunk neki, addig 1-2alkalmon voltunk, hogy nézzük alkalmas lesz e rá a kutya és itthon játszottunk vele fogásfejlesztő és zsákmányoló játékokat. Semmiféle negatív viselkedés nem alakult ki a kutyában és az iskolában lévő már 9-10hetes kora óta sportra felkészített kutyáknál sem. Társaságba hordom, naponta van kutyás séta, ismerősökkel, ismeretlenekkel, szinte 100%-osan tudom kontrollálni. A többi kutyát meg a gazdája ténylegesen 100%-osan kézben tartja, nekem még van mit tanulnom. Egyik sem mutat semmiféle agressziót emberek felé, sőt vannak olyanok is, akiknek az ÖV-zés szórakozás és mellette mentőkutyákat képeznek ki. Csúnya lenne, ha mentés közben bedilizne a kutya és a romok alatt lévő szerencsétlent elkezdené támadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!