Kutyasamponos fürdetés és frontline kezelés után aludhat az ágyban?
Sziasztok!
Találtam egy kóbor kutyát. Elvittem állatorvoshoz beoltattam veszettség ellen és adtak be neki féregtelenítőt. (ez kb. pénteken 20.-án volt) Első kérdésem az lenne ,hogy ha még férges(nem tudom) akkor lehet lakásba vinni?
Vettem neki kutyasampont és frontline kullancs bolha tetű irtót. Szombaton lesz a nagy fürdés. Ha megfürdettem kutyasamponnal akkor belefeküdhet az ágyba? Aludhatok vele? Nem vált ki a bőrünkön allergiás reakciót? Ha pedig még megspékelném a dolgot egy kis ftontline cseppel nem lesz belőle baj?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Elméletileg lemosod a kutyáról a sampont, tehát csak egy tiszta kutya fog az ágyba feküdni. A frontline-t meg tedd rá másnap reggel, és nincs gond. Ha bolhás lenne, akkor gondolom már kezeltétek volna, tehát az az egy éjszaka már nem számít.
Férgesen is viheted lakásba nyilván, csak akkor szétszórhatja a féregpetéket a lakásban is. Én inkább emiatt nem raknám az ágyba, nem a frontline miatt...
ne aludj a kutyával!!
ez legyen egy jó tanács:)
fürdetés : tégy sampont egy 1,5 literes vizes flakonba, ( persze legyen benne víz !)
jól lemosod a kutyát ( lk
egyél nyugodt,és legyen melletted sok-sok jó falat ( pozítiv megerősítés, mert a kutyák néha félnek a fürdetéstől !!) és nem tudhatod az előéletét!!
lemosod vízzel, aztán jöhet a samponos víz ,( nem a sampon töményen !!)
jól átmosod, had habozzon :)
AZTÁN JÖHET A LEMOSÁS, EZ A LÉNYEG,KIMOSNI A SZŐRÉBŐL, LEMOSNI A BŐRÉRŐL A SAMPONT!!
akár többszőr is!
( szánj rá elég időt,és figyelj,mert ha a fejét víz éri ,megrázza,magát!! ezért nem árt erre felkészülni)
minden féle spot-on használata előtt 2 napig nem szabad kutyát fürdetni, tehát a fürdetéstől számolva a 3-dik napon tedd rá a fritlinét, különben hatástalan lesz ( mivel a fürdés miatt lemosod a kutya szőréről a faggyút,és ,a faggyúnak után kell termelődnie ( ez az ázott kutya szag:)
lényeg,spot on használata előtt,és után 2 napig nem kellene fürdetni .így kalkulálj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!