Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan lehet leszoktatni egy...

Hogyan lehet leszoktatni egy Rottweilert a harapdálásról?

Figyelt kérdés
Van egy kb. 2 hónapos Rottweiler kutyusom. Az a helyzet vele, hogy csak akkor nyugodt, ha tele van a hasa, vagy ha melege van. Amikor viszont kialudta magát, akkor nem lehet nyugton maradni tőle, állandóan harapdál, karmol, morog. Nem verem a kutyát, türelmes vagyok vele, és tényleg csak símogatni próbálom, de kap a kezem után.Kinövi? Ha nem, akkor mit lehet tenni?
2009. júl. 15. 13:20
 1/9 anonim ***** válasza:

Egyenlőre ez még csak a játszási kölyök kényszer. Nem komoly.

Viszont ha nem szídod meg párszor erélyesen és határozottan, jó időben. Komoly agresszióvá válhat... Kan kutyus?

3 hónapos koráig ezek elnézhető dolgok, utána viszont szigorúan, következetesen kell kezelni, hiszen az ivarérettség már csak 5 hónap és 8 hónapos korára ki kell alakuljon, h te vagy a falkavezér.

2009. júl. 15. 13:46
 2/9 anonim ***** válasza:
Kölyök kutya még, ezért persze hogy szertelen. Játsz vele sokat,gurits neki labdát, simogasd és ha harapdál, vagy kap a kezed után, akkor határozottan szólj rá, hogy nem szabad. Türelem és határozott gazdi kell melléjük, mert ha most nem neveled meg, akkor később gond lesz vele. Megütni tilos, mert a rottweiler nem felejt és egyébként sem lehet veréssel nevelni kutyát sem. Amit még lehetne, hogy kutyaiskolába elvinni, ha megkapta az összes oltását.
2009. júl. 15. 13:46
 3/9 anonim ***** válasza:

Amikor elolvastam a kérdést, azt hittem idősebb kutyáról van szó...a kiskutyád kölyök, és JÁTSZANI akar. És kell is vele játszanod! Játék közben úgymond "legyőzöd" őt, ezzel is erősítve a falkavezéri pozíciót.

Ha ő játékra hív (harapdál, morog) és te simogatni akarod helyette, az kb olyan, mintha egy hároméves gyereknek a háború és békéből olvasnál fel a mesekönyve helyett.

Fogj egy régi törülközőt, és tanítsd meg a húzós játékra (te húzod innen, ő onnan) azt imádják.

És játsszatok sokat, nagyon fontos kölyökkorban!

2009. júl. 15. 14:48
 4/9 anonim ***** válasza:

Most 3 hónaposak az 1. almunk kölykei, és sok gazdi panaszkodott ilyenre, miután elvitték őket(8-9 hetesen). Nekik is mondtam, legyenek türelmesek, és következetesek, és el fogja hagyni. Mára mind elhagyta ezt. Abban igaza van az egyik válaszolónak, hogy verni nem szabad a Rottit, mert nehezen bocsát meg, de azt sem szabad elfelejteni, hogyfelnőtt korára lesz kb 50 kg, és egy véletlen harapása is akár halálos lehet. SZóval valahogy jelezned kell a felsőbbrendűségedet felé. Ez lehet hanggal, vagy " erőszakkal". Na nem rugdosás-ütés, hanem pl harapdáláskor erős tiltószó(ami neked tetszik) mellett földrenyomás(persze amíg kicsi, nagyon finoman!!).

Az a lényeg, hogy 2 dolgot érezzen: szeretetet, és tiszteletet! Ha ezt eléred, csodálatos évek várnak rátok!!

2009. júl. 15. 15:12
 5/9 A kérdező kommentje:
én dramatizáltam túl :) nagyon nagyon köszönöm a válaszokat :)
2009. júl. 16. 18:32
 6/9 anonim ***** válasza:
0%

Nem akarok tapló lenni, de a tököm tele van az ugyanolyan kérdésekkel, szóval a kiabálás nem csak neked szól, de:

KERESS RÁ! TÍZMILLIÓ UGYANILYEN KÉRDÉS VAN FELTÉVE ÉS MEGVÁLASZOLVA!

2009. júl. 16. 20:03
 7/9 A kérdező kommentje:
bocs :)
2009. júl. 18. 19:29
 8/9 anonim válasza:

Egy dolog a rongy húzogatós játékkal.

Ebben a játékban a kutyánál a rongy az "elejtett vadat jelképezi". Tehát azt cincáljátok szét...:)

Ha te vagy a falkavezér akkor mindig neked kell elvinned a vadat, maximum a győzelem után hagyni neki belőle!

2009. dec. 31. 22:50
 9/9 anonim válasza:
Énis csak azt tudom mondani, hogy ha megharap erősen akkor mond azt pl hangsan amint megharap hogy "FÁJ".. egy idő utána rottweiler megtanulja hogy csak finoman szabad harapdálni
2011. jan. 6. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!