Hogyan tanítsam meg a kiskutyámat, hogy csak azt az ételt egye meg, amit én adok neki?
Először is mondd meg a szomszédoknak, hogy a kutyát el kellett vinned állatorvoshoz a hasmenés miatt, a gyógyszerek, vizsgálat stb. 10eFt-ba kerültek, amit fizessenek ki - talán ettől elmenne a kedvük.
Az, hogy csak tőled fogadjon el kaját, más kezéből nem, még viszonylag könnyebb dolog, de ez is hosszú folyamat lehet, viszont ha a földre dobják neki az már tényleg rengeteg időt igényel, hogy megtanulja, hogy nem veheti fel akkor sem, ha nem vagy ott.
A kézből való etetést úgy próbáld, hogy vonj be egy ismerőst, akit a kutya még nem ismer, adjon neki kézből és tiltsd meg neki, hogy elvegye, szólj rá, hamar megfogja tanulni, hogy nem szabad, ilyenkor adj neki jutalomfalatot te a saját kezedből, de ezt is folyamatosan rögzíteni kell, mert 1 óra múlva lehet, hogy már újra elfogadná tőle, szóval ez is egy hosszabb folyamat. Addig is kamuzd be az állatovost és fizettesd ki velük.
Jó ötlet az előzőé! Én is inkább a szomszédok felől próbálnám megoldani a problémát! Azt is mondhatod neki, hogy a hasmenésnél komolyabb gondokat is okozhatnak pl a csontok. Nagy mennyiségű és főleg erős disznócsont elakadást is okozhat a bélben, főleg kisebb testű kutyáknál, de a nagyobbaknál is mértékkel szabad csak csontot adni. Egyébként alapvetően nem lesz tőle baja, hiszen mindig ettek csontot is, nyers húst is a ragadozó állatok. (De nekem mindig csak korcs, befogadott kutyáim voltak, ők kisebb igényűek, már ami az etetést illeti.)
Engem is érdekelne, hogyan tudnám védelmi okokból megtanítani a kutyámat ilyesmire (gondolok itt a mérgezett ételre, de sajnos olyat is hallottam már, hogy purhabot fújtak a kutya szájába, miközben ugatott. Bocs az offért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!