Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Itt akinek kutyája van mindenk...

Itt akinek kutyája van mindenki iskolás, munkanélküli, nyugdíjas?

Figyelt kérdés

Nekem nincsen, de szeretnék majd egyszer ha elköltözök itthonról. Viszont ha napi 9 órát nem vagyok otthon a munka miatt, akkor ezt felejthetem is el? Mert itt minden válaszoló azt tanácsolja hogy ennyi időre nem lehet kutyát egyedül hagyni. (Lakásban tartottról lenne szó tehát sétálni kellene vinni.)

De akkor ti kutyások mind egész nap otthon ültök? Miből éltek meg, vagy hogy van ez? Nem provokálás a kérdés csak tényleg sok sok ilyen választ olvastam itt állitolag felnőtt emberektől, és ez érthetetlen, hogy azt írjátok hogy ti soha nem hagyjátok magára a kutyát 3-4 óránál tovább.

2012. júl. 19. 15:13
1 2
 11/15 Tyler913 ***** válasza:
96%
Egyedül élek,és úgy tartok kutyát panelban,közben két egyetemre járok.Ráadásul amstaffom van,aminek ugye van mozgásigénye.Én úgy csináltam,hogy nyári szünetben vettem magamhoz,így amíg kölyök volt, valóban egész nap vele voltam,tanítottam, szoktattam. Mire megkezdődött a suli,már volt kb. 5 hónapos,ennyi idősen már kibír 8 óra egyedüllétet,sőt,akár többet is.Annyi a titok,hogy a kutyára tekintettel kell megszervezni az életed.Napi 2-3 nagy séta,legalább 1,5-2 óra mozgás,sok feladat,sport. Ha le van fáradva, a nap nagy részét úgyis átalussza.
2012. júl. 19. 18:19
 12/15 anonim ***** válasza:
91%
Én rendesen dolgozom, napi 8óra+ utazás. A kutyám 2-3óra aktív foglalkozást igényel (boxer, szóval kell neki a mozgás rendesen). Mikor kisebb volt reggel-este volt nagyobb séta, most reggel egy eü séta, reggeli és alszik/pihen amíg haza nem érek. Ekkor viszont a séta az első teendőim közt szerepel (időjárástól függően, 40fokba nem megyünk ki, akkor várunk még). Összességében 4-5órát foglalkozom vele naponta, ebben benne van a séta, a tanítás, az, hogy idejön és játszunk a szobában vagy hogy beül az ölembe (csak ha engedem neki) és filmet/sorozatot nézünk. Nálunk simán magára lehet hagyni 8-10 órára, nem tesz kárt semmiben, nem ugat, egyszerűen pihen. Ha ennél továbbra kell magára hagynom akkor már megkérek valakit, hogy szánjon rá 10percet és vigye le egy eü sétára, ha hazaérek akkor meg megyünk a mezőre.
2012. júl. 19. 19:31
 13/15 anonim ***** válasza:
91%
Én voltam panelban is kutyás,és most vagyok falusi kutyás. Szoktatás kérdése,kibírja,hozzá szokik a panel élethez is. Haza értem ő volt az első,és ha mennem kellett valahová,hát vittem. Gyerekeim vele nőttek fel. Ha meg van a napi mozgás,akkor a wc.használata is hozzá fog igazodni,óramű pontossággal:) Ha ettől eltérsz old meg,hogy valaki elvigye eü,sétára,mert az meg már kínzás,ha tartogatnia kell.
2012. júl. 19. 20:05
 14/15 anonim ***** válasza:
91%

Napi 9-10 órát dolgozom. Reggel bepakolom a kutyákat a kocsiba, anyáméknál kipakolom öket (kertes ház), aztán este meg mindenki vissza.

Szerintem megkettyennének egész nap egyedül :(

2012. júl. 19. 20:52
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

sajnos, sok " az állatvédő " akik nem a valóságban élnek:)

a kutya az kutya ,az a dolga,ha kell várjon 9-10 órát !

az egész csak nevelés,és a napi rutin kialakításán múlik!!

pl: ébresztó 3,45-kor,séta hajnalban fél óra ( persze a vacsorát olyan időben kapja a kutya,hogy megjöjjön az "ihlet ",és elintézze amit kell !

meló délután 3-ig!

hazaérve,rövid séta !!

és este ( a meleg miatt ,néha este 7-8 óra körül ),futtatás,úsztatás, stb.aztán vacsi.

egy kutya,ha rendszeresen le van fárasztva ,napi 12-16 órát alszik !

heti szinten túra,lagalább heti 1 X kutyasuli, mert kell az agyat is dolgoztatni.

( ha a kutyával töltött időt kiszámolnám, bizony a keresetből évente 1 használt autót vehetnék !!)

és szerintem napi 1,5-2 óra foglalkozás egy kutyával elég!!

persze a foglalkozást komolyan is gondolom!!

nem csak leviszem a parkba,elengedem ,és elbeszélgetek a többi lusta kutyással, a padon ülve,cigizve-,majd,mint aki elvégezte a kötelezőt,hazasétálok,és ennyi!!

ez nem elég!persze kell ilyen is, de a közös túráknak, úszásoknak, vagy egy 1,5 órás intenzív kutyasulis kiképzésnek bele kell férnie!

szerintem.

mindezt munka,és család mellett,persze a család többi tagja is kiveszi a részét !

hiszen a gyerekek nevelésében remek segítő egy családi kutya :)

vagy ? kint az udvaron ,egyedül,max ::: napi 2 X 20 perc labdázás a gazdival,esetleg heti 2 X séta a környéken,hogy a szomszédok is lássák???

és a maradék sok-sok időt bent a kennelben,vagy hátul az udvarban ,egyetlen szórakozás a járókelők megugatása??

mivel a meló mellett nem fér bele az időbe??

lehet így is, a lényeg, ha,már kutyázunk,akkor legalább abban a kis időben a kutyával kellene foglalkozni!

és akkor nem számít !mert a kutya dolga,hogy kutya legyen, a miénk pedig NEM az ,hogy emberként kezeljük:)

2012. júl. 20. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!