Miért tűntek így el a dalmaták?
Figyelt kérdés
A múltkor láttam egyet az utcán, akkor gondolkoztam hogy már mennyire rég láttam. Régebben felkapottabb volt ez a fajta, nem?2012. júl. 18. 18:37
2/11 anonim válasza:
Én is pont erre gondoltam ma, amikor olvastam itt egy kérdést. És én sem láttam nagyon régóta egy dalmatát sem( vagy csak nem vettem észre). Az okát nem tudom.
3/11 anonim válasza:
Persze, a 101 kiskutya miatt. De valójában nem sok mindenre jó.
4/11 anonim válasza:
A 101 kiskutya révén felkapott fajta lett belőle, de már alig tartanak belőle az országban, lehet, hogy Horvátországban népszerűbb, mivel a dalmata horvát fajtának számít.
5/11 anonim válasza:
Én sem látok szinte dalmatát soha. Sőt életemben sem láttam még szerintem 5-ször sem élőben. Én pont ezt a fajtát szeretném, bár nem a ritkasága miatt, hanem mert annyira gyönyörű kutya. :)
6/11 anonim válasza:
Az az igazság, hogy a tulajdonságai miatt nem igazán kellene nekem sem!
7/11 anonim válasza:
Valóban nem mindenkihez illik ez a fajta. Lehet, hogy a horvátok bűszkék rá, mint saját nemzeti kutyájukra. Ugyanígy a komondor sem való mindenkinek, de az magyar fajta.
8/11 anonim válasza:
Sajnos mivel divatkutya volt az összevissza szaporításnak ideggyenge kutyák lettek az eredményei, illetve akik csak külső alapján választották nem értettek a neveléséhez, nem vették figyelembe az igényeiket. Így terjedt el róluk, hogy indok nélkül harapnak és hamar begolyóznak. Tényleg kár érte, szomszédunkban van egy dalmata, nagyon szép, kedves és jól nevelt kutya.
9/11 anonim válasza:
Ezt csak "úgy" írom le: a mi utcánkban 2 dalmata is van. :)
Most más a divat.... vagy vmi hasonló lehet a magyarázat.
Én pl. bernáthegyit is évek óta nem láttam. :(
Abban lehet vmi, hogy agyra-főre szaporították őket....sok ideggyenge....esett a népszerűség....
Lehet hogy 10 év múlva a csivavákat meg pincsiket fogjuk hiányolni.
10/11 anonim válasza:
Nekünk van egy dalmatánk.Állatmenhelyes fajtiszta. Barnás narancssárgás pöttyei vannak:O. Nagyon szép,okos,szófogadó.Csak elég érzékeny,de nálunk ezt nem kell tapasztalnia..:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!