Elrontottam, hogy hozzam helyre?
Elég hülye kérdés lesz, mindegy van egy kutyusom, volt neki egy plüss pingvine. Megtanulta,hogy ha kimondom,hogy pingvi akkor megkeresi és odahozza.. próbáltam más tárgyakkal is, pl papuccsal- ugye papucs szóval próbálkoztam,de sehogy nem ragadt meg neki pont úgy mint más egyéb tárgy sem. csak az a hülye pingvi.. de azóta már mindent pingvinek hisz, és ha kimondom, akkor randomszerűen odahoz valamit..
hogy tudnám memorizálni a kis agyában,hogy ha labdát mondok labdát hozzon? és ne csak a pingvit értse és odahozzon egy tök más dolgot..
igen ezt mi is csináljuk,tudja a játékainak a nevét,de ha esetleg azt mondom hozd ide a csacsit és a tigrist hozza a akkor mondom hogy NEM erélyesen, és utána csacsi. Csak akkor dícsértem meg ha azt hozta oda,nem hagytam rá hogy mást adjon nekem:)
Mindig ha kap egy játékot megfogom a kezembe pl legútóbb sípolós hamburgert kapott. És akkor sokszor elismétlem neki hogy: "Lüszi,hambi,Lüszi,hambi" és akkor aznap azt a játékot gyakorlom vele hogy csak azt kérem a hambit. Ezt te is megtudod hogy egy nap csak 1 játékra koncentráltok utána másnap másik,stb.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!