Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Dominancia gyakorlat?

Dominancia gyakorlat?

Figyelt kérdés

Egyre többször olvasom azt hogy dominancia gyakorlatokat szoktak csinálni a kutyákkal a gazdik. Ezek mik??

Mire jók? Mondanátok nekem ilyen gyakorlatokat?

2012. júl. 17. 22:50
 1/3 anonim ***** válasza:
Én még nem hallottam róla, de érdekelne.
2012. júl. 17. 23:03
 2/3 anonim ***** válasza:
Például ha kimennétek a házból, lakásból, vagy kertből (vagy be valahova, tök mindegy), nem engeded neki hogy előre menjen. Leülteted, és amíg te át nem léped a küszöböt és utána engedélyt nem adsz neki, hogy jöhet, addig ott kell nyugiban ücsörögnie. Ha megindul az engedélyed nélkül akkor visszaülteted. Addig nem mentek sehova amíg tudomásul nem veszi a tényeket:D Ennek az a lényege, hogy mindig a falkavezér megy előre, az aki a rangsor tetején áll. Ja ha több ember is van, akkor a kutya lépi át a küszöböt legutoljára. Gazdája először, többi muksó utána, végül a kutty. A kutyák ösztönösen tudják, hogy mit jelent elöl haladni, így ezzel azt tudatod vele, hogy te vagy az alfa. Persze más módon is meg kell győznöd róla, de ez egy alap dolog, minden alkalommal be kell tartani. Ez nem jelenti azt hogy soha nem mehet előre a kutyád, mehet ha te külön utasítod erre. Lásd például a nyomkövető, vagy kereső kutyák esetét, ott óhatatlanul a kutya vezeti az embert, de az feladat neki és nem kiváltság:) Van még pár alapelv amit a mindennapi életetek során jó ha alkalmazol, ha érdekel összeszedem őket egy csokorba:) Ja és normál esetben fizikai erőfitoktatásra semmi szükség (lenyomod a földre), következetességgel és nyugodt, magabiztos viselkedéssel kell elfoglalnod a helyed a rangsor tetején. Ha le tudod nyomni attól még nem fog tisztelni a kutyád.
2012. júl. 18. 10:10
 3/3 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat!!
2012. júl. 18. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!