Miért csinálta ezt a kutyám? Jól reagáltam le?
van egy 11hónapos labradorom aki normálisan van szocializálva és nevelve is rendesen van. 10hetes kora óta minden nap kutyák között van. (szerencsére egy jó kis kutyás társaság összealakult 10-15 kutyából) viszont kb. 1-2 hónapja nem járunk rendszeresen le a kutyás társasághoz de viszont minden kutyával nagyon jól elvan a nemétől függetlenül.
Itt a sztori:
Most találkoztunk egy 9hetes kis sztafival és a kis kutya ugrált játszott volna az én kutyámmal meg csipkelődött vele és az én kutyám ráugatott felborzolta magát és felboritotta a kiskutyát. egyből odamentem megfogtam ráorditottam fenekére vágtam és az oldalára fordítottam vagy 2percre. Jól csináltam? Mitől mordúlhatott rá a kutyám amikor ilyet még soha senkinél nem csinált!
#12-es válaszoló, félreértettél szerintem mindent. A kutya -engedély nélkül- nem mutathat nyílt agressziót. Az a normális, hogy még ha védekezik, akkor is le tudja állítani a gazda a kutyáját pár szóval. Mert lehet olyan, nekem volt is, hogy a kutyámnál jóval gyengébb kis foxi jött az ebemnek. Engedélyt adtam a sajátomnak, hogy zavarja el a kis görcsöt, de az nem vette a lapot, nem menekült. A saját kutyámat egy szóval leállítottam, mert könnyedén kárt okozhatott volna a másiknak és én kergettem el a kis hisztis vakarcsot. Ez egy biztonságos, használható módszer.
Viszont amit a kérdező írt, az nem agresszió, az egészséges kommunikáció. Csak helyre utasította a felnőtt kutya a kis bugrist. Ezt a kettőt nem szabad keverni. Megint mondom, sajnos a gazdák legnagyobb része nem ismeri a saját kutyája kommunikációját.
ma 19:55
Pontosan arra értettem én is, hogy nem ismerik a kutyák reakcióját. Viszont azt hallják, nem moroghat, nem "támadhat", stb. Így tudatlanságból nevelnek egy leamortizált kutyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!