SOS! Mivel tudnám lenyírni? Nagyon fontos!
Mivel műtötték a kutyust??
én a kutyusomnak vettem Bobi bolhaelleni sampont(1000ft)...
patikába vettem vmi szert amit a nyakára kell csepegtetni 1 hónapig ad védettséget (1500ft) és a sparba vettem neki bolha nyakörvet (750 ft)
haza jöttem megfürdettem a samponnal mikor teljesen megszáradt akkor cepegtettem neki ezt az olajat majd végül a nyakörv.. estére kipotyogtak a bolhák belőle..
úgy szedtem össze a földről..
Nem nyakörv kell, hanem Strongold csepp. Secperc alatt leírtja az összes bolhát. Nem kell a bolha miatt lenyírni.
Honnan került amúgy rá bolha? Idáig nem volt rajta védekezés?
Stronghold nem kapható kb sehol, próbáltam már venni, mert a nyuszim csak azt kaphatja ugye.. Azt mondta a freshnapf pl, hogy nem árulhatják. Eddig csak állatorvosnál találkoztam vele. NAGYON sűrű és hosszú szőre van, biztos nem lesz jobb, ha lenyírom? :S
Én is erre gondoltam egyébként, hogy sampon és cseppek. A nyakörvet egyéként nem annyira szeretném, mert kicsit szeleburdi (kicsit nagyon) és simán felköti magát valahova.
Bolha az udvarról került rá, mivel kinti kutya. Teljesen mindegy hogy írtod-e vagy nem, egy kettő van bennük (olvass utána), mert a bolha általában nem a gazdaállaton él, hanem a környezetében, és csak felugrik vacsorázni.. :S Ezért van az, hogy sokan azt mondják nincs benne bolha, mégis meg-meg csípi valami az állatot.
Ágyék táján csak úgy szlalomoznak szegénykémnek, mint a napon kitett dinnyére a legyen és muslincák. Azért akartam lenyírni, hogy 100% legyen. Múltkor próbáltam, morgott, odakapott, de nem harapott, viszont örökbefogadott kutyi, akkor még csak 3-4 hónapja volt itt, nem voltam teljesen biztos benne, hogy nem harap. Rajta volt a szájpánt is. Ugrál, rángatózik, letépi a pórázt félelmében. Géppel kezdtem akkor is, aztán folytattam ollóval a barátnőmmel 5-6 órán át. Másodjára már csak 4 órát vett ez igénybe, de akkor is csak a felére, kb 3 centisre vágtuk, és úgy nézett ki mint egy birka. A gép meg tönkrement. :D
Egyéként a sparban nincs nyakörv, tescoban sem, tegnap kerestük hazafelé mindenhol, úgyhogy maradnak az állatboltok, amennyiben mégis felteszem rá. Vicces lesz fürdetni, közepes termetű kutya, és olyan a bundája mintha egy birkát akarnék szálanként fésülgetni :D Birkutya.
Januárban egyik "rokonom" úgy gondolta, hogy 80 km/órás szélnél, narancssárga riasztásnál nem fontos bezárni a kaput fél órára (amig cigizik és kávét főz majd megissza cigivel szívroham után egyébként...) mert lusta volt ráfordítani és hopp véletlen (nem is tudom hogy) kivágta a kaput a szél. Engem akkor műtöttek, arra keltem hogy kiabál hogy elütötte egy autó a kutyát.
(Nagyon) röviden és tömören ennyi, a lába 5 darabra tört, csípóje kiugrott és elszakadt 2 szalagja. Ezzel műtötték, ma már teljesen rendben van, csak a csavarokat meg tartó fémeket most szedték ki és 10 napig bent kell legyen.
A lakást hogy fogom bolhaírtani, azon nagyon gondolkozom.. 9 hetes kismama vagyok....
A lakásra vegyél Neostomosan ampullát. 5ml ampullát 1 liter vízben kell feloldani. Ezzel legfőképp a kutya fekhelyét spricceld le, játékait stb. Utána lehet a padlót is felmosni vagy akármit.
Egyébként ezzel a szerrel a kutyát is megfürdetheted! Ez a leghatásosabb. A bolhát 100% hogy kihozza belőle nem úgy mint a bolhaelleni samponok, de védettséget már nem ad. Arra venni kell cseppet. Én a Biospot-ont ajánlom. Olcsó és jó. Nem mindenkinél használ, de nálam bevált. 5 ampullát 2700 forintért vettem a webkutyán. Az azt jelenti, hogy 50kg kutyára jó, mert 10 kilónként kell 1 ampulla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!