Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért csak a törzskönyves...

Miért csak a törzskönyves kutya a jó?

Figyelt kérdés

Nézegettem csivavákat, Törzskönyveseket nézegettem, mert mindenki azt mondja hogy aminek nincs törzskönyve az már beteges és ideggyenge stb...

Nekem van egy huskym aki nem tks, egy husky keverékem, és egy más keverékem is, aki már öreg és soha nem volt semmi baja. Mindkettő életvidám kutyus. Itt a faluban is mindenkinek keveréke van egyébként.

A lényeg, hogy láttam gyönyörű csivavákat, de sajna azok mind olyanok, akik nem törzskönyvesek. Nem tűnnek egyáltalán betegesnek sem, stb...miért kéne az törzskönyv? Törzskönyves kutya is ugyanúgy lehet beteg, lehet gyenge az immunrendszere. Ha megkapja az oltásokat mivel lenne hátrányosabb mint bármilyen más kutya? Én egy kutyát szeretnék akit szerethetek, nem akarok semmilyen versenyre járni vele. Választhatnék bármilyen keveréket, de nekem a csivava tetszik. Engem nem érdekel h nincs tk-ve, minek nekem az. Az egyébként nem gáz ha valakinek keverék kutyusa van, pl. husky-németjuhász...de az igen ha fajtatiszta tk nélküli!? Én nem értem....

2012. júl. 12. 14:17
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

csivava.lap.hu

Hívj fel pár tenyésztőt biztos találsz olyat ami számodra megfelelő!

2012. júl. 12. 15:35
 12/20 A kérdező kommentje:
Végignéztem, mindnek patkány feje van. :(
2012. júl. 12. 15:42
 13/20 anonim ***** válasza:

Sógornőm is vett csivavát. Egy pincser méretű kis idegroncs lett belőle. Szaporítók gyakran keverik ezt a két fajtát, mert a pincser alomszáma nagyobb.

Amúgy ha neked a klasszikus, almafejű csivava nem tetszik, miért nem akarsz törpepincsert? Nem sokkal magasabb a csiviknél.

[link]

2012. júl. 12. 18:01
 14/20 A kérdező kommentje:
De magasabb és nagyobb a mozgásigénye.
2012. júl. 12. 18:16
 15/20 anonim ***** válasza:
57%
Akkor keresgélj menhelyeken, de szaporítótól ne vegyél kölyköt. Szoktak lenni kistestű csivava keverékek.
2012. júl. 12. 18:22
 16/20 A kérdező kommentje:
Az is keverék, ideggyenge, szaporított, akkor már nem m1 ha szaporítótól?
2012. júl. 12. 18:25
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
a pénztárcád szempontjából nem mindegy, hogy ingyen hozol el - és mentesz meg - egy kutyát, vagy kifizetsz ugyanilyenért egy irreálisan nagy összeget, ráadásul támogatod is a szaporítót.
2012. júl. 12. 18:31
 18/20 A kérdező kommentje:
Miért támogatnám a szaporítót ha onnan tetszik meg egy aranyos kutya? Ő nem teher róla hogy ott született. De törzskönyveset szeretnék mindenképpen, remélem találok majd szépet is.
2012. júl. 12. 19:07
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Egyrészt anyagilag is támogatod, ha szaporítótól veszel, mivel neki a tápon és jó esetben a féreghajtásokon, oltásokon kívül nincs ktg-e, jó nagy haszonnal adja el a kiskutyákat és mivel van rá kereslet, így arra ösztönzi, hogy újabb és újabb almot hozzon le.
2012. júl. 12. 20:11
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Menj el pár kiállításra, ott sokkal több tenyésztővel találkozhatsz, nem mindegyik regisztrálja magát pl. a csivava tenyésztők közé, így lehet nem is láttad még a neten a kutyáit.
2012. júl. 12. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!