Miért csak a törzskönyves kutya a jó?
Nézegettem csivavákat, Törzskönyveseket nézegettem, mert mindenki azt mondja hogy aminek nincs törzskönyve az már beteges és ideggyenge stb...
Nekem van egy huskym aki nem tks, egy husky keverékem, és egy más keverékem is, aki már öreg és soha nem volt semmi baja. Mindkettő életvidám kutyus. Itt a faluban is mindenkinek keveréke van egyébként.
A lényeg, hogy láttam gyönyörű csivavákat, de sajna azok mind olyanok, akik nem törzskönyvesek. Nem tűnnek egyáltalán betegesnek sem, stb...miért kéne az törzskönyv? Törzskönyves kutya is ugyanúgy lehet beteg, lehet gyenge az immunrendszere. Ha megkapja az oltásokat mivel lenne hátrányosabb mint bármilyen más kutya? Én egy kutyát szeretnék akit szerethetek, nem akarok semmilyen versenyre járni vele. Választhatnék bármilyen keveréket, de nekem a csivava tetszik. Engem nem érdekel h nincs tk-ve, minek nekem az. Az egyébként nem gáz ha valakinek keverék kutyusa van, pl. husky-németjuhász...de az igen ha fajtatiszta tk nélküli!? Én nem értem....
csivava.lap.hu
Hívj fel pár tenyésztőt biztos találsz olyat ami számodra megfelelő!
Sógornőm is vett csivavát. Egy pincser méretű kis idegroncs lett belőle. Szaporítók gyakran keverik ezt a két fajtát, mert a pincser alomszáma nagyobb.
Amúgy ha neked a klasszikus, almafejű csivava nem tetszik, miért nem akarsz törpepincsert? Nem sokkal magasabb a csiviknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!