Ti bemernétek vállalni?
Van egy fél éves kutyus aki küllemre-jellemileg is nagyon tetszik. Tökéletesen megfelelne számomra. Alkalmas lenne arra, amilyen munkát szeretnék vele csinálni. Az egyetlen hátránya a kora. Félek, hogy azt a 4 hónapot nem tudjuk bepótolni. Most menhelyen van többi kutya között, de félek, hogy eddig milyen ingerek érték :/
Szerintetek?
Ha jellemre jó, és értesz a kutyákhoz, akkor semmi jelentősége az eddigi élményeinek, ingereinek.
Mire gondolsz konkrétan?
Javíthatatlan sérülés (mentális) szerintem nincs, súlyos eset lehet, de az egyértelműen látszana a viselkedésén.
Tényleg érdekelne, hogy mire gondolsz.
Milyen munkát szeretnél vele végezni?
Különben 4 hónap semmi szerintem. Mi majdnem 1 éves kutyát fogadtunk be, de hozzánk szoktak és meg is tanítottam őket erre arra. Tanulékonyak voltak és nagyon szeretetre méltóak és nagyon hálásak voltak.
Kb egy hete találtam egy kb 1 éves kopó keveréket az erdőben.
Állatorvos, utána haza amíg nem találok befogadót.
3 nap után sikerült szocializálni 2 kutya 2 macska 2 gyerek mellé (iszonyúan játékos).
4 napja levittük vidékre egy kertes házba és a benti kutyából kerti lett.
Jól fogadta, az 5. napon hallottam először ugatni.
Napi több óra foglalkozás, játék, tanítgatás után mostmár pórázon szépen sétál, kutya-macska-gyerek-bicikli -kompatibilis, nem rág szőnyeget, nem eszik papírzsepit, addig nem jön be a házba amig nem engedjük neki, nem lóg ki a kerítésen stb...
A kérdés itt inkább az, hogy
te készen állsz-e arra, hogy közös életetek legyen? :)
Az én egyik kutyámat 1 évesen hoztuk el, parázós volt és egyáltalán nem labdás, pedig labrador. Mostanra 3szor volt agility VB-n és 5ször EB-n.
A másik örökbefogadottam 1,5 évesen került hozzám, full félős volt, tényleg fosott minden embertől és vele simán le BH vizsgáztunk... :o)
Szóval nem azon múlik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!