Miért nyalogatja a kutya a tenyeremet? Nektek is csinál hasonlót kedvencetek?
Igen teljesen normális. Így fejezi ki, hogy szeret téged.
És az én kutyáim is szoktak ilyet csinálni. De szinte majdnem minden kutya csinál ilyet!
Találtam a kutyasuli.hu oldalon egy érdekes dolgot:
Kezemet, lábamat nyalogatja a kutyám. Mit tegyek? Hogyan szoktassam le erről?
A nyalogatás gyakran a dominancia jele, ezért nyugodtan lépjünk fel olyan erélyesen, mintha a kutya megharapott volna. A kutyák három dologból tudják, hogy ki áll fölöttük a rangsorban:
1. privát területem határa: én mondom meg, hogy mikor és milyen közel jöhet a kutyám
2. én dolgom: jogom van megválasztani azokat a tevékenységeket, amelyeket a kutyám nélkül akarok csinálni
3. közös akció: én kezdeményezem, irányítom és fejezem be a közös akciókat a kutyámmal.
A folyton nyalogató kutya az elsőt szegi meg. Természetesen nem minden nyalogatás dominancia, a szájszélüket nyalogató kutyák gyakran pusztán félnek és csillapítani akarják azt, akivel összetalálkoztak.
Akkor nézd meg ezt a filmet: [link]
A vége felé az omega farkas nyalogatja az alfát, hogy ehessen a kajából. megalázkodást jelent. Én is tükörsulis vagyok, de néha kicsit elszállnak ezekkel a magyarázatokkal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!