Csalódtam a kutyámban. (? )
Az írásodból ítélve én úgy vélem, hogy a kutyád meg a kart téged védeni a nénitől. A falkavezérséggel minden rendben van nálatok? Tudod megfelelőn kontrollálni a kutyát?
Amúgy az ivartalanítás ilyen esetben nem igazán segít. A kutya rögzült viselkedés nem fog változtatni. De amúgy érdemes volna ivartalanítani. És mikor a kutyád ezt a nem kívánt viselkedést produkálta akkor ezt tudatnod kellett volna vele, hogy nem elfogadható amit csinált.
És semmi esetre se bánts a kutyát! Ezt már csak abból következtetem ki, hogy ezt írtad:
"de megfogadtam ha legközelebb ilyet mer csinálni akkor az lesz élete legrosszabb döntése"
De remélem csak tévedek...
Az én kutyám is csinált ilyet csak ő az öreg bácsikkal...
egyáltalán nem csalódtam benne ...
lehet a néninek volt vmi olyan szaga vagy tett egy olyan modzulatott amit Te épp nem figyeltél, láttál..
kutyusomat egy öreg bácsi dobta ki és gondolom az emlék megmaradt..
Nem a kutya a hibás, hanem te. Az ivartalanítás lehiggasztja valamennyire a kutyát, de nem megoldás a problémára. Ha te volnál a falkavezér, a kutya nem csinálta volna ezt, tudtad volna kontrollálni, vagy azonnal korrigálni. Sőt, ha teljes értékű falkavezér volnál, a kutya nem is csinált volna ilyet, mert nem kellene szorongania azon, hogyan védje meg a gazdáját.
Tanulmányozd ezt a videósorozatot:
http://www.youtube.com/watch?v=sf2tw4gWCnY
és ezt a cikket:
Tudod mi a baj utolsó? Ahhoz, hogy véleményt állíts arról mennyire vagyok én falkavezér azzal csak egy baj van.
1:Semmit se tudsz a kapcsolatunkról. Mert: Ha rohan egy kutya felé vagy egy macska után , gond nélkül lefordítom róla egy füttyel is akár. Bestoppol és visszajön hozzám. És próbáljon meg néhány ember megfogni a saját kutyáját amikor már közelebb van a másik kutyához mint hozzá és a kutya mégis befékez és visszamegy hozzá.
Most meg se próbáltam leállítani, hiszen nem tudtam mi lesz. Azt gondoltam oda megy, megszaglássza aztán arrébb megy. De most valami történt és leállt amikor rászóltam.Egy állat amúgy is kiszámíthatatlan hiszen az ösztönei vezérlik. DE köszi a videót és a cikket, mert valószínűleg hasznos lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!