Mit lehet tenni azzal a kutyával aki hirtelen elkezdet morogni és ugatni a 16 hós lányomat?
Eddig minta kutya volt, de hirtelen egyik napról a másikra elkezte nem szeretni a lányomat. Szerintem féltékeny. Kinti kutya nagy az udvar, van tere szaladgálni, soha nem volt megkötve vagy elzárva.
De most már féltem a lányomat tőlle. Soha nem engedtem hogy bántsa a kislány, maximum a helyére küldtem a kutyát, ha láttam, hogy a lányom elindult feléje.
Félek hogy baj lesz. Ti mit tennétek.
Féltékenység bizony.
Szomszédunkban született egy fiú és a kutya az első naptól kezdve féltékeny volt, depresszióba is esett a végén, mikor feladta a morgást.
Össze kell őket szoktatni, nincs mese. A kutya is olyan néha, mint az ember: amit nem ismer, attól fél, ráadásul ha a gazdi szemmel láthatóan jobban szereti a félelem tárgyát nála, akkor jön az utálat.
Foglalkozz sokat a kutyával a lányod jelenlétében, labdázzatok, tanítgasd, csináltass vele feladatokat, ilyesmi. Hagyd, hogy megismerkedjen vele (fogjátok meg mindkettejüket, nehogy bántsák egymást, az most különösen nagy baj lenne), ne akard kizárni őket egymás életéből, különben csak romlani fog a helyzet, és tényleg baj lesz.
Az első és az utolsó válaszoló nagyon jól leírták és összefoglalták a lényeget. Nincs is mit hozzátenni.
A kulcs: ne zárd ki őket egymás életéből - mert annak csak az lesz a vége, h a kutya féltékeny lesz, és a gyerek is félni fog (hisz a kutya az örökös "nemszabad" volt).
Minél korábban szoktatod össze őket, annál könnyebb lesz mindannyiótok élete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!