Amikor haza hozom a kutyát a menhelyről akkor mit csináljak vele?
szentendréről hozznám el egy 2 hós szuka kutyát :)
amikor haza érünk mit csináljak vele ?etessem meg vagy kapjon vizet vagy hadjam vagy mit???
Mielőtt haza hozod készíts ki neki vizet.
Ha megjöttetek akkor csak tedd le vagy engedd el és hagyd, hogy felfedezze a területet (de persze maradj vele). Aztán majd ahogy a helyzet hozza ha enne adj pár falatot neki de ne eröltesd...
Ez minden kutyára egyformán vonatkozik, hiszen új helyre került.
Szerintem a legelső mikor hazamentek, hogy engedd,hogy elvégezze a dolgát, ha kell neki.
Utána kaphat enni,inni(pozitív megerősítés!), utána simogathatod, beszélj neki, hogy szokjon téged és a hangod. Orvoshoz egy ellenőrzésre vidd el(aki később is az orvosotok lesz),beszéljétek meg az oltásokat... Utána minden jöm magától.Sok szerencsét.
Nekem igaz nem menhelyről, hanem utcáról van a két kutyám,de énis így csináltam.
Ne is haragudj, kedves kérdező. Melyik kiskutyáról van szó, Orsiról?
Mielőtt eljössz hozzánk örökbe fogadni, kérlek, olvass utána, hogyan is kell kutyázni. Pl. a honlapunkon, ahol le van írva, hogyan fogadjuk az új jövevényt, a Cerberos honlapján (nevelés, etológia), és számos, más kutyás könyvben.
Pont az ilyen tapasztalatlanságokból és hozzá nem értésekből szokott adódni, hogy amikor felnő a kölyökkutya, és már nem annyira tündibündi, akkor szépen visszapasszoljuk a menhelyre.
egy szentendrei árvácskás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!