Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Amikor haza hozom a kutyát a...

Amikor haza hozom a kutyát a menhelyről akkor mit csináljak vele?

Figyelt kérdés

szentendréről hozznám el egy 2 hós szuka kutyát :)

amikor haza érünk mit csináljak vele ?etessem meg vagy kapjon vizet vagy hadjam vagy mit???

2009. júl. 11. 11:21
 1/7 anonim ***** válasza:
amit akarsz. és amit utána is fogsz. vizet meg kaját mindenképp rakhatnál neki, ha nem is kell neki épp akkor, de ha később megszomjazik vagy megéhezik, tudja hol találja meg. ismerkedhetsz vele, simogathatod kicsit, meg mutasd meg neki a helyét.
2009. júl. 11. 11:30
 2/7 anonim ***** válasza:
Kertes házba?
2009. júl. 11. 11:31
 3/7 anonim ***** válasza:
Én is menhelyről hoztam a kutyusomat Pankát, már majdnem két éve. :) Én leraktam és ott helyben elaludt. Szegény annyira meg volt ilyedve, mondjuk ő nagyon félős kutya (ma is fél az emberektől). Szerintem nem kell megtervezni, hogy mit fogsz vele csinálni, mert az úgy is jön magától!! De egy két játékot mindenképpen vegyél neki, adj neki enni inni és ha olyan kutyus akkor azonnal meg fog szeretni. (nekem időbe telt míg elfogadott) Ja és mindenképpen vidd el orvoshoz, hogy megvizsgálják, hogy teljesen egészséges-e. Sok sikert! Nem fogod megbánni!
2009. júl. 11. 11:35
 4/7 anonim ***** válasza:
Vegyél és olvass el egy kutyás könyvet, de legalább az interneten kutyás oldalakat, (kutya.lap.hu, kutya.hu)mielőtt életedben először lesz egy kutyád. Neked is tájékozódnod kell előtte, hogy mire is számíts.
2009. júl. 11. 11:41
 5/7 anonim ***** válasza:

Mielőtt haza hozod készíts ki neki vizet.

Ha megjöttetek akkor csak tedd le vagy engedd el és hagyd, hogy felfedezze a területet (de persze maradj vele). Aztán majd ahogy a helyzet hozza ha enne adj pár falatot neki de ne eröltesd...

Ez minden kutyára egyformán vonatkozik, hiszen új helyre került.

2009. júl. 11. 12:12
 6/7 anonim ***** válasza:

Szerintem a legelső mikor hazamentek, hogy engedd,hogy elvégezze a dolgát, ha kell neki.

Utána kaphat enni,inni(pozitív megerősítés!), utána simogathatod, beszélj neki, hogy szokjon téged és a hangod. Orvoshoz egy ellenőrzésre vidd el(aki később is az orvosotok lesz),beszéljétek meg az oltásokat... Utána minden jöm magától.Sok szerencsét.

Nekem igaz nem menhelyről, hanem utcáról van a két kutyám,de énis így csináltam.

2009. júl. 11. 16:06
 7/7 anonim ***** válasza:

Ne is haragudj, kedves kérdező. Melyik kiskutyáról van szó, Orsiról?

Mielőtt eljössz hozzánk örökbe fogadni, kérlek, olvass utána, hogyan is kell kutyázni. Pl. a honlapunkon, ahol le van írva, hogyan fogadjuk az új jövevényt, a Cerberos honlapján (nevelés, etológia), és számos, más kutyás könyvben.

Pont az ilyen tapasztalatlanságokból és hozzá nem értésekből szokott adódni, hogy amikor felnő a kölyökkutya, és már nem annyira tündibündi, akkor szépen visszapasszoljuk a menhelyre.

egy szentendrei árvácskás

2009. júl. 11. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!