Szobatisztaság, nálatok mennyi idő után és milyen módszerrel ment?
8 hetes kutyusomat a házban a pelusra, egyébként meg az udvarra szeretném szoktatni. A pelusra csak akkor kellene pisilnie, ha éppen nem vagyok otthon, hogy kivigyem, hívjam. Ha kimegyünk szinte mindig pisil, ha látom, hogy keresgél ott bent, szólok neki és kijön velem pisilni. Ha nem fáradt akkor sokszor csak szórakozik wc-zés helyett. :)
A házban már párszor rápisilt a pelusra, de nem mindig találja meg és nem mindig keresi, ha ráteszem sem pisil oda, viszont ma délután, amíg pár órára elmentünk itthonról 1 kivételével a pelusra vagy közvetlenül mellé ment minden.
A baj, hogy még majdnem óránként pisil, meg a meleg miatt folyton iszik is, így nem olyan könnyű, de van, hogy egy órában többet is pisil.
Szerintetek ez így jó lesz? Másik kutyusomat is hasonló módszerrel tanítottam meg, de akkor sokáig tartott, viszont most már használni próbálom az akkor megszerzett tapasztalatokat is. :)
És a 3,5. hónapig mit csináltál? Addig hol pisilt?
Ti éjjelre "bezártátok" a kölyköt?
Én 1 hónap alatt tanítottam meg szobatisztaságra a kutyusomat. (szintén nyáron) Ha a lakásban végezte a dolgát, akkor odanyomtam a fejét (véletlenül sem bele!... durván hangzik, de nem az) és jól leszidtam. Ha időben láttam, hogy kakilni/pisilni akar, megfogtam és rohantam le vele. Ha lent elvégezte a dolgát, akkor nagyon meg lett dicsérve. Bár sokat kellett vele rohangálnom akárhányszor észrevettem, hogy pisilni készül, de szerintem megéri, mert egy hónap nem sok idő. Utána egy nap 3-4 x vittem le, és semmi gond nem volt.
Sok sikert! :)
Az én havanesem 2 hónap alatt lett anno szobatiszta, de akkor még nem nagyon ment nekem ez a téma...
A kiskutyával mostanra odáig jutottunk, hogy a pelusra pisil és kint egyszerre, ha kiviszem. Megkeresi a pelust, de nagy ritkán megy azért mellé is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!