Fenistil kenőcsöt lehet kutyán használni?
Figyelt kérdés
Állandóan áterőszakolta magát a kerítés alatt-felett-között és szép lassan leszedte magáról a szőrt, több helyen kisebesedett a háta. Az "emberi" sebkezelő kenőcsök jók ilyen esetben kutyákra is?2009. júl. 10. 21:01
2/13 anonim válasza:
Szerintem is jó, bár a kutya orrát irritálni fogja a Fenistil intenzív szaga!
3/13 A kérdező kommentje:
Én nem érzek semmilyen szagot... és látszólag a kutya sem :)
2009. júl. 10. 21:11
4/13 anonim válasza:
Akkor jó. A mienk megkergült a szagától.
5/13 anonim válasza:
Használd nyugodtan, minden jó, ami embernek jó, de jó lenne előbb fertőtleniteni, és csak utána gyógyitani. Fertőtlenitéshez viszont speciális szert kell venned, hogy ne legyen baj, ha nyalogatja a kutya a sebet.
6/13 anonim válasza:
A Fenistil úgy tudom, elsősorban allergiás tüneteket kelik vele, viszketést, kiütést. A sebet inkább fertőtleníteni kellene. Azt viszont nem tudom, hogy amit mi emberek használunk betadint lehet-e kutyának használni. Hívj fel egy állatorvost, megmondja.
7/13 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy van allergiára való is, most megnéztem, ez felületi sebek kezelésére való elvileg. Olyan fertőtlenítőszert majd szerzek be. Hol lehet kapni?
2009. júl. 10. 21:25
8/13 anonim válasza:
A betadint lehet kutyánál is alkalmazni kedves utolsó válaszoló. Mivel a betadnie sebgyógyító és fertőtlenítőszer. Szerintem is lehet fenistilt kutyáknál alkalmazni. Azért abban nem értek egyett ami embernek jó és kutyáknál is jó. Sajnos azért ez nem így van.
9/13 anonim válasza:
Patikában, lehet sebfertőtlenítőt kapni. Ott ha jó a patikus, meg tudja mondani, hogy a készítmény használható-e kutyáknál. Az ő szervezetük, nem olyan mint a miénk, gyakran kell másféle szert használni.
10/13 anonim válasza:
Ismét én aki 70%-ba jókat mondd. Tudom ez elégg kevés a 100%-hoz. Anyukám laborban dolgozik és ott a betadine-t is használnak. Hidd el lehet használni én is szoktam a kutyámon, sőt az állatorvosok is azt használják. Patikában lehet kapni egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!