Tényleg így lekell írni házőrzés terén a bernáthegyit?
Figyelt kérdés
Mindenki az írja h a bernáthegyi nem jó házőrző kutya. meglehet azt tanítani neki ,hogy védje a házat ? vagy ez ,hogy működik? soha nem lesz jó házörző?2012. júl. 5. 22:22
1/12 anonim válasza:
Nekem volt régebben bernáthegyim. Ő egy mentőkutya, szelíd és emberközpontú. Az enyém embert nem bántott soha, de más állatot nem tűrt meg az udvaron.
Lehet, hogy be lehet tanítani, de nem arra való!
2/12 anonim válasza:
Ha ugatós, tehát megtanul jelezni, annál több nem is kell. Kellően nagy ahhoz, hogy elriassza a kisstílűeket.
3/12 A kérdező kommentje:
és a gazdáját megvédené ? bátor kutya ?
2012. júl. 5. 22:27
4/12 anonim válasza:
Az uncsimék falujába van egy bernáthegyi de az nagyon bolond de gondolom azért vált ilyené mert egész életébe láncon volt/van.
5/12 A kérdező kommentje:
és a gazdáját megvédené ? bátor kutya ?
2012. júl. 5. 22:28
6/12 anonim válasza:
nem kell leírni. Nekünk volt régen, és ha valaki bejött volna biztosan nekimegy. Nem házőrző, alapjában nyugodt és békés, de a gazdáit (nem épp egygazdás) az élete árán is megvédi. Hidd el, ha harcra kerül sor, kegyetlenül beindul. Stephen King cujo regényében is bernáthegyi van, talán nem véletlenül. Idomíthagó okos kutya.
7/12 anonim válasza:
Az enyim se volt egy kapkodó idegbeteg. Bejönni simán lehetett, de ha az ipse ki is akart jutni, na akkor rákúrt rendesen. Mert negyedóra játék nélkül senkit se eresztett el :)
8/12 anonim válasza:
a gazdáiért ki fog állni és megvédi!
9/12 anonim válasza:
Van olyan ismerősöm, akinek több bernáthegyije is van és kipakolták mellettük a házat:) Az meg, hogy megvédene - e azt nem lehet így megmondani, múltkor hallottam egy kutyakiképzőt, amikor mondta, hogy az emberek szeretik azt hinni, hogy a kutyájuk az életük árán is megvédené őket, pedig egy képzetlen kutya izgalomba jön, de nem tudja lereagálni a helyzetet. Ezért megkérdeztem egy kutyás rendőrt meg még egy kiképzőt is és egyetértettek vele, hogy a képzetlen kutya nem biztos, hogy meg fog védeni, a kiképző be is mutatta egy stafivel.
10/12 anonim válasza:
Én sosem tudom az ilyen kérdéseknél, hogy ki mit ért azon, hogy "házörzés". Mert ha elég az elrettentés és az ugatás, azt a legtöbb szelíd fajta is teljesíteni tudja. De ha egy bernáthegyi alap jelleme szerint harapós, az már régen rossz, az olyan egyedeket nem is szabad tenyésztésbe vonni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!