Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tényleg így lekell írni...

Tényleg így lekell írni házőrzés terén a bernáthegyit?

Figyelt kérdés
Mindenki az írja h a bernáthegyi nem jó házőrző kutya. meglehet azt tanítani neki ,hogy védje a házat ? vagy ez ,hogy működik? soha nem lesz jó házörző?
2012. júl. 5. 22:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem volt régebben bernáthegyim. Ő egy mentőkutya, szelíd és emberközpontú. Az enyém embert nem bántott soha, de más állatot nem tűrt meg az udvaron.

Lehet, hogy be lehet tanítani, de nem arra való!

2012. júl. 5. 22:24
 2/12 anonim ***** válasza:
Ha ugatós, tehát megtanul jelezni, annál több nem is kell. Kellően nagy ahhoz, hogy elriassza a kisstílűeket.
2012. júl. 5. 22:27
 3/12 A kérdező kommentje:
és a gazdáját megvédené ? bátor kutya ?
2012. júl. 5. 22:27
 4/12 anonim ***** válasza:
Az uncsimék falujába van egy bernáthegyi de az nagyon bolond de gondolom azért vált ilyené mert egész életébe láncon volt/van.
2012. júl. 5. 22:28
 5/12 A kérdező kommentje:
és a gazdáját megvédené ? bátor kutya ?
2012. júl. 5. 22:28
 6/12 anonim ***** válasza:
nem kell leírni. Nekünk volt régen, és ha valaki bejött volna biztosan nekimegy. Nem házőrző, alapjában nyugodt és békés, de a gazdáit (nem épp egygazdás) az élete árán is megvédi. Hidd el, ha harcra kerül sor, kegyetlenül beindul. Stephen King cujo regényében is bernáthegyi van, talán nem véletlenül. Idomíthagó okos kutya.
2012. júl. 5. 22:29
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Az enyim se volt egy kapkodó idegbeteg. Bejönni simán lehetett, de ha az ipse ki is akart jutni, na akkor rákúrt rendesen. Mert negyedóra játék nélkül senkit se eresztett el :)
2012. júl. 5. 22:39
 8/12 anonim ***** válasza:
a gazdáiért ki fog állni és megvédi!
2012. júl. 5. 22:45
 9/12 anonim ***** válasza:
51%
Van olyan ismerősöm, akinek több bernáthegyije is van és kipakolták mellettük a házat:) Az meg, hogy megvédene - e azt nem lehet így megmondani, múltkor hallottam egy kutyakiképzőt, amikor mondta, hogy az emberek szeretik azt hinni, hogy a kutyájuk az életük árán is megvédené őket, pedig egy képzetlen kutya izgalomba jön, de nem tudja lereagálni a helyzetet. Ezért megkérdeztem egy kutyás rendőrt meg még egy kiképzőt is és egyetértettek vele, hogy a képzetlen kutya nem biztos, hogy meg fog védeni, a kiképző be is mutatta egy stafivel.
2012. júl. 5. 23:11
 10/12 anonim ***** válasza:
Én sosem tudom az ilyen kérdéseknél, hogy ki mit ért azon, hogy "házörzés". Mert ha elég az elrettentés és az ugatás, azt a legtöbb szelíd fajta is teljesíteni tudja. De ha egy bernáthegyi alap jelleme szerint harapós, az már régen rossz, az olyan egyedeket nem is szabad tenyésztésbe vonni.
2012. júl. 6. 00:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!