Melyik 40kg+ os kutya nem alkalmas a házőrzésre?
palotapincsi jó házörző?
itt páran szerintem nem tudjátok mi a jó házörző..
Nem az a jó házörző amelyik ugat ha elmennek a kerítés előtt,hanem az amelyik nem hátrál meg és ha úgy tartja helyzet meg is harapja az embert,erre pedig nem alkalmasak a felül írt fajták..
erre való a roti,dobermann,német juhász,óriás schnauzer,stb....
bernáthegyiből sem hiszem hogy lehetne
nézd meg a moszkvai őrkutyát ugyanúgy néz ki mint a bernáthegyi,de ő rettenthetetlen házörző,és hozzá sokkal határozottabb ,következetesebb nevelés kell...
Nekünk volt egy bernáthegyink és remek házőrző volt. Szóval ennyit róla... Ha kint volt nem jöttek be tőle a kapun és más hozzá sem nyúlhatott csak a család. Gyerekek igen de a felnőtteket ki nem állhatta.
Most nekünk is egy palotapincsink van ő is "házőrző". Fogalmazzunk úgy hogy jelző kutya.:)
A +40 kg-os kutyák nagyon sok van ami nem házőrzőnek van de mindig vannak kivételek. A berni egy kezes bárány de vannak kivételek.
Húú hát én inkább azt írom le amelyik jó hárörző.
Roti,Mali,Német dog, Kaukázusi,Dobermann,Német juhász,KÁJ,Kanáriszigeteki,Kuvasz, Komondor. ezek biztos megvédik a házat
Lehetnek kivételek,de ritka,legtöbbször azt hallani hogy nem jó házörzők a bernáthegyik...
persze vannak kivételek,de ritka szerintem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!