Hogy tudnám leszoktatni a kutyámat arról hogy ne féljen a víztől?
Keress egy olyan helyet, ahol Te is be tudsz menni és csalogasd be, vidáman, jókedvüen. Vagy, küldd be előtte a másik kutyát és őt meg hecceld a parton, hogy menjen utána.
Én a kettőt ötvöztem, barátaink kutyáját beküldtük, az enyém a parton toporgott izgatottan, de csak bokáig ment bele. Akkor bementem én is, a másik gazdi is, ő egyedül maradt volna kint, hát inkább utánunk jött :)
Az én régi kutyámat úgy vettem rá, hogy magától fürödjön, hogy egy kis kád vízbe raktam tápdarabkákat, amit kievett. Játékot is rakhatsz bele, de a kaja szerintem hatásosabb. ;) Na szóval, ezt kb 1 hétig csináltam, mire felbátorodott, és belerakta az egyik lábát. Így haladtunk pár hétig, majd végül teljesen belemászott. Minden kis próbálkozását dicsérd meg, és SOHA ne kényszerítsd, mert többet ártasz vele. 1 hónap múlva már addig jutottam vele, hogy minden egyes sétáltatás után rohant hátra a kád vízhez, belemászott, valamikor bele is feküdt, hogy lehűtse magát.
A mostani kutyusom imádja kölyök kora óta a vizet, úgyhogy vele nincs baj, állandóan pancsol, buborékol, belefekszik a vízbe. :D
Sok sikert! ;) A lényeg, hogy soha ne erőltesd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!