8 Éves lány palotapincsimnek mit adjak hogy koptassa a fogát? Csontot tudom hogy nem szabad neki adni, de a mű csontot meg nem nagyon rágja.
Miért nem szabad neki csontot adni?
Simán adhatsz neki! Az én Palotapincsim 11 éves, a levesben főtt disznó csontot ami hagyok neki egy kis húst is azt nagyon szereti rágcsálni.
Csontot adhatsz neki, csak ne csirkét! Egyébként vannak a boltokban ilyen marhabőrből készült töltött csontok, az én kutyám (rottweiler) imádta, egy 30 centis csontot 1-2 nap alatt megevett. :)
16/L
Nekem is van egy kis minkim bár ő még csak 2 éves.
Csontot adhatsz neki nyugodtan. A miénk pl. a sárgarépát nem bírja megenni csak ha össze van neki darabolva.:)
A csontot viszont nagyon szereti. A boltban is lehet kapni nekik.
teljesen mindegy, hogy kistestű vagy nagy, csirke csöves csontot ne, a többi mehet neki :-)
A kutyák nem koptatják a fogukat viszont szükségük van a rágásra, illetve a fogkő megelőzősére ( ami hajlam kérdése is ) .
Szóval had rágjon :-)
Kálciumot , ami az életkorának szükséges, megkapja a tápban.
Ha mentek orvos felé, nem árt egy ellenőrzés a fogainak akár évente.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!