Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tüzelhet az ivartalanít...

Hogyan tüzelhet az ivartalanított szuka?

Figyelt kérdés
A kutyám 4 éves, 1 évesen az első tüzelése után lett ivartalanítva. Tegnap viszont rajtakaptam a szomszéd kannal az udvaron, össze voltak ragadva!!! Kivették a méhét, petefészkeit (láttam, a doki megmutatta, érdekelt, hogy hogy néz ki), akkor ez most mi?
2009. júl. 9. 15:47
 1/7 anonim ***** válasza:

:O hátha valóban kivették a méhét és a petefészkét és össze volt ragdva a kannal és kölykei lesznek, akkor ez az évszázad szenzációja :)

Nem tüzelhet ha ki van pakolva.

Hogy voltak összeragadva?Nem lehet h a kan csak ráugrott?

a két kutya egymással háttal volt?

2009. júl. 9. 15:56
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem csak ráugrott, összeragadtak. Nem játék volt, élesben csinálták.
2009. júl. 9. 15:59
 3/7 anonim ***** válasza:

Háát lehet h túlságosan kanos a szomszéd kutyája:D

Ha ivartalanítottak egy kutyát az már sose fog tűzelni és mivel a méhét is kivették méhgyulladása se lehet (hogy esetleg ezért folyason, de ez amúgyse lenne indok a kan viselkedésére)

Valószínű hogy ez az egész egy domináns játéknak indult, aztán a kan kicsit belelovalta magát.

2009. júl. 9. 16:02
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem tüzel a kutyád. A dominancia játéknak ez lett a vége. Ennyi. Néha elôfordul. A kan kutya vagy fiatal volt vagy elég neveletlen.
2009. júl. 9. 16:05
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Természetesen nem a vemhesség aggasztott, csak nem értettem, hogy fordulhat ilyen elő. Inkább valami műtéti hibára gyanakodtam, de ha dominanciajáték közben előfordul, akkor megnyugodtam.
2009. júl. 9. 16:17
 6/7 anonim ***** válasza:
az összeragadás azért van mert a hímvessző megdagad.
2009. júl. 9. 16:34
 7/7 anonim ***** válasza:
Néha előfordul, hogy a műtétnél bennmarad akár egy egész kicsi darab petefészek, és bizony attól is betüzelhet a szuka. Viszont ezt, mármint, hogy tüzel-e, egy pár ezer Ft-os vérteszttel ki lehet mutatni. Érdekes, hogy miért csak most tüzel, ha tüzel, erre nem tudok mit mondani, de szerintem kérdezz meg egy jó orvost erről. Meggyőződésem, hogy a dominancia-szituációk sosem vezethet el tényleges párzásig, hiszen ahhoz a szukának meg kell álnia a kannak, ráadásul a kan hímvesszőjének a megnagyobbodásához, vagyis magához az összeragadáshoz sem vezethet egy szimpla játék. A szuka ahhoz megálljon, a tüzelésnek egy bizonyos szakaszában kell, hogy járjon, ez azt jelenti, hogy hormonálisan a tüzelésének abban a szakaszában jár. Enélkül nem állna meg egy kannak...
2009. júl. 10. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!