A rottweiler-ek tényleg megbolondulnak, megvadulnak öregkorukra?
Szerintem nem, és ezt úgy mondom, hogy a mi kutyánkat kétszer támadta már meg roti. Vannak bizonyos fajták, amikre rásütik, hogy öreg korukra megbolondulnak. Jellemzően a roti, nj, kuvasz stb. kutyákra. Ennek szerintem két oka lehet. Az egyik, hogy az ilyen kutyáknál ha "megbolondulnak", akkor a testméretükből adódóan elég látványos a probléma, míg egy ideggyenge tacskót, pincsit stb. sokkal később veszünk észre, mert jobban pusztán a mérete miatt, jobban vissza tudja fogni a gazdája és ha mégsem, akkor sem okoz végzetes sérülést.
A másik gond pedig az lehet, hogy nagyon sokan azért veszik házőrzőnek ezeket a kutyákat. A házőrzésen pedig értsd, hogy azon kívül, hogy kaját, vizet kap a kutya, nem sokat foglalkoznak vele, mert úgy gondolják, hogy már a megjelenése elég ahhoz, hogy elijessze a nem kívánatos vendégeket, az ilyen ingerszegény környezetben, nevelés nélkül felnőtt kutyák pedig egyértelműen kezelhetetlenebbek lesznek az idő múlásával.
Köszönöm a válaszokat!!
Gondolkodom egy rotikölyök családba fogadásán (elötte németjuhászom volt, de rákban elhunyt szegény :( ), és innen onnan hallottam megvadulásrol, ok nélküli támadásokrol stb sztorikat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!