Melyik tápot válasszam? Bosch vagy Dog Chow?
Micsoda? A Dog Chow? Nem véletlenül szoktak mellé kiegészítőket ajánlani, önmagában kevés!
Brit, Bosch, Josera - ebben a sorrendben. Tehát a Brit tápot ajánlom. Ha megengedheted magadnak, akkor pedig Brit Care tápot (ez már szuperpémium minőség).
A kettő közül a Bosch a jobb, de összetételét tekintve az általad említett Brit talán még jobb egy fokkal.
Hasonlítsd össze az összetevőiket és az árukat a britben kb 40%-os hústartalom van, a boschban (aktív) 20% körüli, a dog chowban meg ki tudja mennyi hús és hússzármazék (ez az utóbbi nagyon nem kéne bele), de az összetevő listában a gabona van az első helyen, így én eleve elvetném.
Hogy még nehezebb helyzetbe hozzalak én ajánlanék még egy fajta tápot: cibau 20kg kb 12e Ft (acanashop.hu) és fajtától függően kb 30% dehidratált húst tartalmaz.
A sima hús 80%-a víz, így ez a 30% ha visszaszámolod lesz vagy 60-70% legalább...
Köszönöm a válaszokat! Utána fogok nézni a Cibaunak :)
Még egy kérdésem lenne, jó a kutyának a nagyon magas fehérjetartalom? Persze nekem is úgy lenne logikus, de sok helyen olvastam, hogy nem egészséges 30% fölötti fehérjetartalmú tápot adni. Akkor az butaság volt?
e között a két táp között vaciláltam:
Brit Premium Adult [link]
Bosch Adult Lamp & Rice [link]
de akkor a Brit lesz a befutó
köszönöm még egyszer! :)
Igazad van tévedtem, most direkt kiszámoltam, igaz, hogy a 35%-os dehidratált hús tartalmat vettem alapul, így ha 57,3%-os hústartalmat tüntethetnének fel a zsákon (azért a 60tól nem áll messze).
80%-os víztartalommal számolva az 1kg-ban lévő 35%-nyi dehidratált hús (350g) 875g rendes húsnak felel meg.
Az eredeti 650g egyéb (amiben még a cibau esetében van még dehidratált hal meg hasonlók is, de most ezt vegyük csak egyéb anyagoknak) + a 875g hús = 1525g
és az 1525-nek a 875 a 57,377%-a.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!