Boxer, németjuhász vagy óriás schnauzer?
Sziasztok!
Melyiket választanátok?
Szeretnék egy nagy,házörző fajtát.
Amelyikkel lehet játszani,sportolni,kutyasuliba járni.
Sok dolgot megtanítanék neki.
Lenne sok időm rá.
Boxer az fázik télen?
németjuhászból inkább hosszúszőrű mert azoknak szép a háta meg kicsit nagyobbak :) hosszúszőrű (ónémetjuhászt) csak törzskönyv nélkül lehet kapni?
óriás schnauzert milyen gyakran kell kozmetikázni?
Ha házőrző, akkor NJ vagy schnauzer, a boxer max jelző kutya és fázós, a rövid orra miatt (is) meg nem igazán jó ilyenkor kint hagyni a 40fokban.
Szóval, ha kinti kutya lenne, akkor a boxert szerintem mindenképp felejtsd el.
Egyik sem macerásabb a másiknál igazából. A boxer örök gyerek, hiperaktív, nagyon ritka az amelyik nem fogja felnőtt korában is felizgatni magát ismerősök, barátok... láttán és nem kezd veszett csóvába meg örömködésbe. A másik 2 fajta viszonylag hamar megkomolyodik. A boxer és a munka vonalú német juhász mozgatására és agyi fárasztására sok időt kell szánni, ha nincsenek eléggé dolgoztatva akkor rombolnak és a gazdi jön, hogy meghülyült a kutyája. A schnauzert évente 2x kell kozmetikába vinni, szerintem ez nem túl macerás.
Játszani, sportolni lehet mind a 3 fajtával, talán az agility és a hasonló sportok a boxerhez eü okokból annyira nem illenek (rövid orra miatt nem nagyon bírják a jelenlegi időt, edzeni meg ilyenkor is kell, ha valaki komolyan gondolja).
Ma volt szerencsém látni ebben az időben egy agility edzést komoly, sportra és nem hobbira szánt kutyákkal. Egyszerűen elképesztő volt, hogy hogyan is csinálják és bírják. Ugyanott volt egy boxer is, aki 4-5perc ÖV után már kivolt a melegtől. Szóval ha komolyabb terveid is vannak ilyen téren akkor a boxert felejtsd inkább el, a temperamentuma és minden egyebe megvan ezekhez a sportokhoz is, csak számára ez kicsit "veszélyesebb".
értem,köszönöm.
persze én határozottan nevelem majd a kiskutyát.
nem fogom láncra kötni
napi 1,5 órám mindig lesz a kutyámra,hétvégén sokat fogok vele foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!