Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tanítsam meg a 2 éves,...

Hogyan tanítsam meg a 2 éves, kan labradoromat, hogy ne menjen ki a kapu, amikor pl. nem figyelünk egy pillanatra, kocsival kiállás?

Figyelt kérdés
Van, hogy 1-2 órára is elcsatangol. Nem csajozni, csak szórakozásból. A szomszédok már elátkoztak.Egész nap szabadon van a kertben,játszunk vele, 2 naponta séta.Más kutyák megállnak a kapu küszöbén:)hogyan érhetném el ezt nála?

2012. júl. 1. 14:27
 1/4 anonim ***** válasza:

Van akinél lehet csinálni, van akinél nem.

Nálam nem lehet, következetesen nem engedem ki, annyira megszokta már a heppem hogy mikor kiállok a kertből a kocsival akkor türelmesen ül a kapun belül. De csak nálam figyel erre, bárki más jön vagy megy már rongyol is a lába között a szabadság felé. Akár fel is dönti csak mehessen.

Ha kiálltam a kocsival kiszálok bezárni a kertkaput mindig szakitok rá időt hogy megdicsérjem a türelméért, kifejezetten várja. Ez egy szokássá vált, ez a kulcs az egészben.

És persze az hogy még az elején nem voltam rest akár a kocsiböl is kiszállni hogy megállitsam mikor láttam rajta hogy kifelé indulna. Ezt ma már ez nem kell, elég csak a végén a dicséret.

2012. júl. 1. 14:42
 2/4 anonim válasza:

A "marad" vezényszót többször mondd, és mutogasd neki, hogy megtanulja.

Ha ezután is kimenne a kapun, szólj rá erősen és magabiztosan.Az a lényeg hogy megértse hogy te vagy a főnök, és hogy hallgatnia kell rád. Ha sikerült visszahívni adj neki egy jutalomfalatot.

2012. júl. 1. 14:43
 3/4 anonim ***** válasza:
Ez nem tanítás, ezt a domináns egyed (azaz jó esetben te) dönti el. Nem kell hozzászólnod sem, semmit sem csinálni, egyszerűen, mikor ki akar menni, fogod visszalököd. (Ne aggódj, nem fáj neki.) Nekem a kutyáimat kb. 3x kellett így visszalöknöm, és tudják, hogy mi van, pedig egyikük nem egy észkombájn:D Szóval ez kutyafüggetlen.
2012. júl. 1. 16:15
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket! Ha rászólok, -mert látom, hogy settenkedik- akkor marad. Csak ha épp nem figyelek, úgy elmegy a lábam mellett, mint egy pincsi. De ki fogok mindent próbálni, amit javasoltatok. Sajnos a "főnök" szerepét nem erősítettem meg benne eléggé anno.
2012. júl. 2. 06:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!