Melyik az a kutyafaj amely Magyarorszagon is kaphato es a legjobban hasonlit a farkasokra?
A kutyával is van elég gond hidd el...
Nem láttam még olyan kutyát ami hasonlítna a farkasra.
Biztos van de én nem ismerek.
Még azt a kutya maga a FAJ. a FAJTA pedig: csivava, Dándog.....stb.
Bocsi nem kötekedés csak szúrta a szemem.
2. valaszolo, most is van 2 kutyam, egy beagle es egy nemet dog szoval tudom hogy a kutyakkal is van gond :)
A csehszlovakrol nagyon sok rosszat hallottam, tehat inkabb masikat valasztanek de koszonom a valaszokat, johetnek meg a tippek :))
Csehszlovák farkaskutya vagy Saarloosi farkaskutya, amiből tudtommal egy darab van az országban ő is Molnár Edité, aki egyébként csehszlovák farkasokat tenyészt.
A csehszlovák farkaskutya tulajdonképpen egy hibrid, a német juhászkutyából és a kárpáti farkasból tenyésztették ki, eredetileg katonai használatra, kereső és őrző-védő kutyaként. Csakhogy annyira dúl benne a farkasösztön, hogy hamar kiderült, hogy nem alkalmas munkakutyának. A cseh farkas félénk, idegenekkel bizalmatlan, tapasztalt, domináns, de nem kemény gazdát igényel. Érzékeny, játékos, hihetetlenül aktív kutya - a tenyészszemlén 40 km-t kell futniuk - nagy a mozgásigénye, és SZÖKŐS! épp ezért különleges tartási körülményeket igényel. Más kutyákkal domináns, a kisebbeket prédának nézi, ezért nagyon szükséges nála a korai szocializáció. Ha unatkozik - és mivel ez nagyon gyorsan bekövetkezik nála - rombol.
Szerintem maradj egy német juhásznál, vagy huskynál - bár ő is nagy mozgásigényű, szökős fajta. A csehszlovák farkaskutya nagy elhivatottságot, rengeteg törődést igényel. Nem való első kutyának sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!