Az Amstaffotokat hogy tudtátok úgy megnevelni, hogy ne menjenek más kutyákra?
Mi kertes házból is rendszeresen visszük sétálni a staffordunk, kölyökkorában erre különösen odafigyeltem, vittem mindenfelé, hogy sok mindent lásson, szokjon ( kutyák, gyerekek, busz, villamos, kerékpár, autó, embertömeg stb.)
Kutyasuliban elvileg elérhettek vele szép eredményt ha jól oktatnak, addig viszont én sem kísérleteznék, mert a másik kutya élete mehet rá.
Két staffit ismerek közelebbről. Az egyiket első naptól tanítja a csajszi, van másik kutyája is. Minden kutyával tökéletesen kijön, amint picit acsarkodna (még kölyök, de már lassan kamaszodik) azonnal leállítja. Gyönyörű egy teremtés. Olyan színű, mint egy világos weimari és világos a szeme is. Annyira megakad rajta az ember szeme, hogy hihetetlen.
A másikat a srác menőzésből vette, úgy gondolta h majd magától megnevelődik. Kb 4-5 hónapos korától annak a kutyának is nekitámadt, amelyikkel eddig nagyon jókat játszottak. A kutya csak és kizárólag szájkosárban közelkedhet a lakáson kívül és még mindig vontatja a csávót.
Azért ez nem ilyen egyszerű ilyen fajtánál, hogy szocializálni kell. Régebben járt egy srác a kutyás társaságunkba a pitbulljával, egészen kicsi volt még a kutya, amikor elkezdte hozni. Minden nap jöttek, a srác nagyon megnevelte a kutyát, soha nem volt vele semmi gond kb 1 éves koráig. Akkor a kutya egyszerűen bekattant és ment neki minden kutyának, de nem csak addig ám, amíg a másik nem adta meg magát. Ha nem szedi le a gazdája, akkor megöli a másik kutyát. Utána a gazdája minden alkalommal lenyomta a földre és tényleg eléggé megbüntette, de a kutyát ez baromira nem érdekelte, amint felkelt ment neki újra a többinek. Én láttam, hogy ennél a kutyánál nem a szocializáció vagy a nevelés hiányáról van szó, egyszerűen benne van a vérében.
A másik staff meg, aki szintén járt a parkba egy ideig jól eljátszott a többivel, majd hirtelen elkezdett durvulni és ment neki annak a kutyának, akivel eddig játszott, ő is meg volt nevelve.
Nem azt akarom ezzel mondani, hogy add fel és fogadd el így a kutyát, de ha más kutyákkal futkorászó kutyát szerettél volna, akkor talán nem ilyen fajtát kellett volna választanod. Elég kitartással el lehet érni náluk, hogy ne figyeljenek oda a többi kutyára, de, hogy játsszanak együtt azt nem valószínű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!