Miért eszi még mindig az ürülékét?
4.5 hónapos spániel kölyköm megeszi a saját ürülékét! Már kétszer váltottunk tápot hátha vitamin hiányban szenved,de az eredmény ugyan az bármivel etetjük!
A másik gondom,hogy még mindig nem szobatiszta. Két óránként kiengedem az udvarra és lent van 2-2.5 órát is sokszor és mégsem végzi el a dolgát rendesen csak pisil. Aztán feljön és becsinál a lakásba. Ilyenkor persze nem eszi meg mert ott vagyok és rögtön összeszedem. Akkor eszi meg amikor nem látjuk. Például: este lefekvés előtt kiengedem feljövünk lefekszünk aludni és utána éjjel csinál be és akkor eszi meg. Már nem tudok mit tenni. Dühös vagyok,hogy állandóan csak a kakifoltokat találom reggel.Valaki szerint azért eszi meg az ürülékét mert berögződött neki,hogy megszidom ha becsinál és el akarja tüntetni a nyomokat. Az állatorvos szerint csak rossz szokás amit majd kinő. De egyenlőre roppantul idegesít,hogy pisilni tud kint és be már egyátalán nem pisil de a kakival ilyen gondok vannak....Kérem valaki mondjon valami tanácsot mert fogytán a türelmem.
Az ürülék evés lehet rossz szokás, lehet idegesség, unatkozás, de lehet vitaminhiány is.
Sok türelemmel le lehet róla szoktatni a kutyust. Szerintem a legfontosabb az, hogy érd el nála azt, hogy sétáltatás közben végezze rendszeresen a dolgát.
Idő és türelem kell hozzá! Semmiképpen ne üsd/fenyegesd, ha ismét megtörténik, mert az további rossz beidegződéshez vezethet...
Nem szabad engedni neki, mert a fejedre nő!
Az eső nálunk is necces volt először. Vissza akart fordulni, majd bent nekiállt volna elvégezni a dolgát. Jutalomfalattal kicsaltam az esőben, rájött, hogy hű ez jó buli, azóta semmi gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!