Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Törzskönyv- nem mindegy...

Törzskönyv- nem mindegy milyet adnak, melyik a jó?

Figyelt kérdés
Igazából nekem hobby célra kell a kutya, de állítólag nem mindegy milyet adnak.

2012. jún. 29. 10:54
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

így van így néz ki a törzskönyv.

Kérheted emailben, amennyiben már kész van....

Mennyi idős a kiskutya?

2012. jún. 29. 11:32
 12/19 anonim ***** válasza:

Nem mindegy, hogy milyen törzskönyv, van felülbélyegzett is.

"Létezik még az úgynevezett felülbélyegzett törzskönyv is. Ilyet kap az a kutya, aki a MEOE tenyésztési szabályzatát nem betartva, hoz létre egy almot vagy a szülőpár egyik vagy akár mindkét tagja nem felelt meg a tenyészszemle elbíráláson. A tenyészszemlén orvosi vizsgálatok szükségesek, melyek fajtánként változnak és minden esetben be kell mutatni a szemlén. Amennyiben megfelelt a kutya, akkor rábélyegzik a törzskönyv hátuljára, hogy tenyészthető. Ha nem, akkor az kerül rá, hogy tenyésztésből kizárt. Ráadásul van egy kikötés, hogy 18 hónap alatt nem pároztathatóak a kutyák. Ha a párosítás mégis előbb történik, akkor nem felel meg a szabályzatnak, de erre is létezik kiskapu. Ilyen esetekben a törzskönyv kiváltásának díja drágább. A felülbélyegzett törzskönyv majdnem a duplája (9000 Ft/kölyök) a normálnak. Aki ilyen kutyát vesz, elviszi kiállításra, majd fedezteti, akkor az ő kölykei már nem lesznek felülbélyegzettek. (Ez önmagában is abszurd, törzskönyv egy nem megfelelő egyednek.) Az már megint más kérdés, hogy aki arra nem veszi a fáradtságot, hogy a minimum követelményeknek eleget tegyen, milyen tenyésztői kategóriába tartozik."

2012. jún. 29. 11:35
 13/19 anonim ***** válasza:

nem minden fajtának kellenek szűrések

és kistestű fajták esetében 14 hónapos kortól lehet tenyésztésbe vonni nem 18

2012. jún. 29. 11:39
 14/19 A kérdező kommentje:
Gondolom 8 hetesen fogják adni.
2012. jún. 29. 11:41
 15/19 anonim ***** válasza:
8 hetes kor alatt nem is szoktak ilyen kicsit odaadni, ha normális helyről van.
2012. jún. 29. 11:45
 16/19 virág Melinda válasza:
Valaki irja meg nekem Francia Buldogot kap a párom csak kérdezték kell e hozzá törzskönyv.De mi szeretnénk vele foglalkozni csak nem tugyuk mien törzskönyv kell és kiálitásra is vinénk.Mert hallotam nem mindegy mien a törzsköny.
2012. júl. 30. 12:58
 17/19 anonim ***** válasza:
Tipikus... Aki kér, kap törzskönyvet. Aki nem kér, az nem kap. Netán olcsóbban is adnák törzskönyv nélkül? Ha kiállításra van tervetek, csak és kizárólag törzskönyves kutyát kell venni. Ahonnan most lenne a kutyátok , ilyen kell-nem kell törzskönyves helyről nagyon kevés eséllyel fogtok kiállításon jól szerepelni.
2012. júl. 30. 13:08
 18/19 virág Melinda válasza:
Hát nem olcsobb de 20000a törzskönyv csak nem tudom miet adnak amivel lehet vinni a kutyát vagy lehet fedesztetni.Mien a jó mert nem akarok úgy járni hogy kifizetek 20000ezret és nem tudom vinni a kutyát sehova kiálitásra vagy fedesztetni.Köszi
2012. júl. 30. 13:36
 19/19 anonim ***** válasza:

Micsoda tervek......

Arról a helyről semmi képen nem kellene kutya.

Amúgy a fedeztetéshez nem csak kutya kell, és nem csak törzskönyv. Vannak előírások , miként lehet TENYÉSZTENI egy kutyával.

2012. júl. 30. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!