Leonbergi jó választás lenne?!
Mennyit eszik?
tudnátok konkrét dolgokat írni, tapasztalatokat?
Jó választás mihez képest? :) Amúgy szerintem a legjobb választás nekem, de nem tudom, hogy neked jó lenne-e.
Sokat eszik. Havonta egy 20 kilós táp elfogy. Konkrét dolgokat akkor tudunk írni, ha elárulod, hogy mit szeretnél tudni.
Mennyibe kerül pontosan az etetése például.
Én azt szeretnék, de vannak anyagi kérdések bennem, ezekre lennék kíváncsi.
Kérdezz nyugodtan, válaszolok, ha van tényleges kérdés.
Tehát a kaja, egy 20 kilós zsák az 10 ezertől határ a csillagos ég. Mondjuk a kolyköt érdemes jobb táppal etetni, esetenként kellhet izület védő készítmény is pluszban, szóval kölyöknél a havi 15-20 ezer elmehet. Felnőttnél a 10-15 ezer. Emellett kullancs ellen is védekezni kell. A spot-on kilóra megy, szóval akár két ampulla is kellhet belőle, ami már az 5 ezret közelíti havonta, de ennyiből ki lehet hozni egy fél éves védelmet is, ha nyakörvet használsz. Állatorvos eseti és személy függő, hogy mennyi. Kutyaiskola hasznos, főleg ha nem csak kerti dísznek szánod a kutyát, de végülis nem nélkülözhetetlen. Jutalom falatok játékok, kutyás felszerelés meg rajtad múlik, hogy mire van igény és mit veszel meg neki.
Mármint a saját kutyámról? Igen. Szinte szőr nélkül, nyári bundában:
Nagyon gyönyörű! :):):):):) szuka, igaz?
Esetleg le tudnád írni az első fél évet? 2 hónaposan vesszük, utána mit kellene. Azt hallottam, hogy az elején kell "megtáplálni" a kutyát.
Mondjuk, milyen márkájú tápot használtok, mikor etettek, volt-e valami orvosi dolog..
Kan, de nem baj. :)
Ha jó tenyésztőtől veszitek, akkor úgysem enged el a kiskutyával anélkül, hogy minden felmerülő kérdésedre választ ne adna, és utána is akár napi szinten tud neked segíteni a kiskutyával kapcsolatban.
A "megtáplálást" nem igazán értem. Normális minőségű kajával kell etetni, akkor nem kell mellé semmi. Ha mégis kell, akkor azt a tenyésztője idejében észreveszi - amennyiben folyamatos kapcsolatban vagytok - és elmondja, hogy mit kell adni neki. Túlzabáltatni nem szabad, mert ha nagyon felhízlalod, akkor annak vázrendszeri fejlődési rendellenesség lesz a vége, magyarul "elmennek" a lábai nem kívánt irányokba, diszplázia alakulthat ki meg ilyesmi. Szóval nem kell sietni vele, 2-2,5 éves korára úgyis kialakul a végleges kinézete. Én eleinte naponta négyszer etettem, majd csak háromszor, végül megálltunk kettőnél. Tápot inkább a tenyésztővel konzultálva válassz! Hiába írnék én most márkát, mások meg mást ajánlanának.
Honnan veszitek a babát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!